(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pothead Sativa is met recht een proefkonijn. Hij test namelijk zo’n beetje alles wat ook maar iets met cannabis te maken heeft. Kom en neem een kijkje in zijn kweektent, er staan 21 verschillende wietsoorten onder metaal halide en twee high tech LED’s. Ook worden er stekken genomen, zijn de eerste autoflowers geoogst en meer, het is teveel om op te sommen gewoon.

Hallo beste RollingStoned lezer, sneller dan verwacht zijn we hier terug met een nieuwe update over het Cannabis Strain Testing #420 Project. In het vorige verslag hebben jullie kunnen lezen welke soorten (21 verschillende!) we allemaal testen onder de Spectrum King LED kweeklampen. De planten staan inmiddels 19 dagen op een bloei-lichtregime en sommige dames hebben een serieuze groeispurt doorgemaakt. Ik zeg expres bloei-lichtregime want de planten staan niet op een standaard 12/12 lichtregime.  In plaats daarvan heb ik gekozen om de timers in te stellen zodat het 11,5 uur licht is in de tent en 12,5 uur donker is. Dit is om de bloeiperiode sneller te laten verlopen.

Zoals jullie wisten stond de tent al redelijk vol toen we nog aan het groeien waren, we hebben dus een paar planten uit de tent moeten weghalen en ons moeten beperken tot 18 planten, wat op zich een mooi getal is. Dat word dus afbloeien in twee delen.

Spectrum King #2

Ondertussen is de tweede Spectrum King led 400+ geleverd en hangt deze nu ook naast de eerste in de tent. We zijn allemaal erg benieuwd wat dat gaat brengen natuurlijk, twee van deze hypermoderne LED’s, dus hou ‘m hier!

De eerste bloeiverschijnselen zijn inmiddels te zien, laat het feest maar beginnen!

De eerste bloeiverschijnselen zijn inmiddels te zien, laat het feest maar beginnen!

Bij de omschakeling naar het bloei-lichtregime ondergingen de dames een behoorlijke ontbladering om het licht dieper in de groene jungle te laten doordringen, we hebben dan wel een aantal planten weggehaald maar het is nog steeds behoorlijk druk in de tent. De bloeiperiode begint daarnaast toch altijd met een flinke groeispurt waarin de planten nog een hoop nieuwe bladeren zullen bijmaken. Hieronder zie je het resultaat na de ontbladering.

2016-06-30 22.26.19

De planten na een bezoek aan de ‘bladerkapper’…

Welke planten zijn eruit?

Om ruimte te maken in de tent voor de bloeifase, heb ik zoals eerder gezegd een aantal planten moeten verwijderen. Dit zijn de volgende dames, deze zullen jullie dan wellicht later terugzien in een tweede afbloeironde. Vier van de vijf Criticals van Royal Queen Seeds, een OG Kush en een Amnesia Haze Auto van Zamnesia, een Girl Scout Cookie, een CriticalMass Collective en een Monster Mass Auto van DutchSeedsBank en de twee reguliere Ed Rosenthal Super Buds van Sensi Seeds, dat bleken helaas mannen te zijn dus die hebben we moeten omhalen…

Autoflowers

Zoals jullie weten doen er ook autoflowers mee met deze testronde. Onder 320 Watt metaal halide staan deze planten in een andere ruimte. Ook hebben we zeven nieuwe autoflowers bijgezet, die we lieten ontkiemen in Root Runner pluggen. Deze zijn allemaal mooi opgekomen en staan bij de twee Super Silver Haze stekken die ik via via verkreeg. De nieuwe autoflowers zijn: Zamnesia’s LowRyder2 – Critical Cheese (x2) – Diesel – Jack Herer – Sensi Seeds Skunk #1 – Growers Choice – AK74 wat een gratis zaadje is van Cannabis Bevrijdingsdag.

Pothead maakt stekken

Bij het opkuisen (snoeien) van de dames had ik ook eens de kans om een poging te wagen om stekken te maken. Ik nam vier van de nieuwe plugs en een plastic gripzakje en stak de gestekte dames erin. 6 Dagen later hadden we wortels! Gedurende de 6 dagen werden ze vier keer besproeid met Fish Force van Plagron en kregen ze een keer een dosis Mammoth Microbes, aangelengd met water natuurlijk. Wat eerder altijd tegenviel, lukte nu wonderbaarlijk heel snel op deze manier.

Eerste autoflower oogst

Van onze aller, aller, allereerste 2 autoflowers die we in mei al buiten hadden staan, hebben we inmiddels ook een klein oogstje kunnen halen. We hadden al heel vroeg in het jaar twee soorten staan, een Kritikal+ van High Seeds en een Blueberry van BSB Genetics. Beiden zijn een heel mooi wietje geworden, alleen de opbrengst viel wat tegen maar wat kan je anders verwachten met zo’n zomer…

Buitenwiet

Er word wel al eens gauw gezegd dat autoflowers niet groot worden, maar ik kan je zeggen als je je plant vanaf dag één geeft wat ze nodig heeft kunnen ook autoflowers groot en bossig worden. Deze miss Amnesia Haze autoflower van Zamnesia is toch al een mooie grote diva geworden, en kijk eens wat een toppen ze al aan het maken is! Deze plant heeft nu al zo’n 16 internodes en is het resultaat van een perfecte start onder de 320 Watt metaal halide die steeds op 30 centimeter boven de plant hing. Voor mij is de MH bulb nog steeds dé lamp om een perfecte voorgroeiperiode mee te kunnen realiseren.

Het hangt natuurlijk ook van de genetica af, maar geef je een autoflower een goede start dan kan ze best groot worden.

En met deze mooie autoflower besluiten we deze update van het Strain Testing Project. Binnen twee weken kunnen jullie weer een nieuwe update verwachten. Stay medicated ,keep blazing and stay amazing! 

PSK, Cannabis Strain Testing #420 Project

(advertenties)