(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

High Stonerz, GODDAMN, screw nature! En dan in het bijzonder degenen uit de natuur die we niet kunnen bedwingen, niet kunnen temmen, niet kunnen overheersen! Wat een rustige en kalme avond had moeten worden, mondde uit tot ware veldslag, die achteraf vijf dagen lang zou duren… Zo begint Dysonkid zijn wekelijkse update deze vrijdag. Watskeburt?

A leaf to far…

Thursday, twenty-two zero hours: de Californische zon had weer flink geschenen, wat zorgde voor een aangename doch zwoele atmosfeer. Zoals gewoonlijk, patrouilleerden we langs de groene vlaktes. De landing van vijandige troepen in tentmandië heeft inmiddels al enige tijd geleden plaatsgevonden. We hadden te maken met een tekort aan middelen, zoals warmte, wat ons hinderde in de verdere bevrijding van Greenropia. Onze opperbevelhebber Dwight D. Budhower moest kiezen tussen generaal Pygolampis Bidentata en veldmaarschalk Dysonkid, die beiden een plan hadden klaarliggen om deze trips-oorlog snel te beëindigen. Onder tijdsdruk koos Budhower uiteindelijk voor het plan van veldmaarschalk Dysonkid, genoemd operation Market Garden.

Operation Market Garden voorziet een groot gebied van de groene oase van een tapijt van Ecostyle Spruzit-R die achter de vijandige linies werd gedropt

Operation Market Garden

Eind april 2016 boekte de geallieerden vooruitgang, maar ze pauzeerden in mei. De vijandige veldmaarschalk Gerd von Trips kwam in Nederwietland aan en ontdekt dat hij daar nog weinig manschappen tot zijn beschikking had. Operation Market Garden voorziet een groot gebied van de groene oase van een tapijt van Ecostyle Spruzit-R die achter de vijandige linies werd gedropt. Op die manier werd een tapijt van landingstroepen gecreëerd die vervolgens de belangrijkste groene bruggen veroveren en vasthouden totdat de geallieerde gevleugelde grondtroepen het van hen overnemen. De bladbrug in sector 1, die uiteindelijk ‘te ver’ blijkt te zijn, overbrugt sector 2, en de verovering daarvan geeft de geallieerde grondtroepen bestaande uit roofwantsen de mogelijkheid om de verdedigingslinies van de vijandige veldmaarschalk von Trips heen te trekken.

foto 2

“We are going to have weed, even if we have to fight for it” – Dwight D. Budhowe

Nachtelijke bombardementen

Bij een bespreking van het plan blijft de vrouwelijke Poolse generaal Dysonwife bedenkelijk stil, waarna zij haar diepe twijfels uitspreekt over de werking van operation Market Garden. Haar mening wordt terzijde gelegd, maar ze voorspelt een nederlaag die juist blijkt te zijn; het bevel van Dysonkid maakt zich zorgen om het droppen van Ecostyle Spruzit-R tijdens daglicht, maar men merkt op het het ‘geen periode van volle maan is’, waardoor een drop in de nacht te moeilijk zou zijn.

Bij een bespreking van het plan blijft de vrouwelijke Poolse generaal Dysonwife bedenkelijk stil, waarna zij haar diepe twijfels uitspreekt over de werking van operation Market Garden

Snelheid is de belangrijkste factor nu. Sector 1 tot en met 5 moeten binnen 2 tot 3 dagen bereikt zijn. Het is de cruciale bladbrug, de laatste mogelijkheid om von Trips linies te doorbreken en de laatste route voor de geallieerden die de oorlog voor het einde van de week willen beëindigen. Het innemen van de bladbruggen door de luchttroepen verloopt niet helemaal volgens planning, en de grondtroepen krijgen al vanaf het begin te maken met von Trips weerstand, waardoor hun tijdschema moeilijk vast te houden is. Ze worden ook vertraagd vanwege de smalle bladeren waarover ze moeten marcheren. Een brug in sector 3 wordt door de trips verslonden.

Krijgsgevangenen

De luchteenheden nemen met behulp van Spruzit-R een aantal delen van de groene oase in en weten dit voor enkele dagen te vast te houden, maar worden geteisterd door warmte- en munitietekort. De grondtroepen blijven naar het noorden oprukken, maar worden vertraagd door verschillende gebeurtenissen. Na enkele dagen te hebben gevochten, worden ze ofwel door von Trips soldaten gevangen genomen, ofwel gedwongen terug te trekken. Operation Market Garden is hiermee mislukt.

De nederlaag van deze war on herbs is zo groot geweest, dat we alle vijf de sectoren hebben moeten heenzenden naar het hiernamaals. Ze vertrekken samen met de vijandige troepen van von Trips uit tentmandië, een dorre leegte achterlatend.

Wordt vervolgd….

De oplettende lezer zal begrijpen dat Dysonkid en zijn geliefde generaal Dysonwife zojuist een strijd tegen trips verloren. Een strijd waarbij de vijf Lemon Haze dames het tegen de trips hebben moeten afleggen. Uiteraard bevindt tentmandië zich na deze oorlog in een opbouwfase en zal het slagveld moeten worden geruimd. Hierna kan het land wederom worden opgebouwd zodat er weer nieuw leven kan ontstaan in het subtropische klimaat…

(advertenties)