(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De 5 Lemon Haze planten van Dysonkid hebben een roerige eerste bloeiweek achter de rug. Hun onderkomen werd tegelijk met het ingaan van het 12-uurs lichtregime verkleind, de led uit Californië ging omhoog en ze kregen spijtig genoeg ongewenste bezoekers…

High Stonerz, we zijn inmiddels in week 5 beland, en tevens de eerste week van de bloeifase. De week begon lekker rustig, onze vijf Lemon Haze vriendinnetjes stonden heerlijk te chillen en te genieten van de bloei-stralen van de SolarStorm 880. We hebben de meiden hun natje en hun droogje gegeven, en omdat ze nu in de bloeifase zitten, hebben we qua voeding een kleine verandering gemaakt. We zijn met grow gestopt en hebben bloom van Plagron toegevoegd.

Waar we erg benieuwd naar waren, was of onze meiden hun ‘babyvet’ zouden verliezen door in de lengte te groeien, nu we de Californische zon hoger aan de hemel hadden geplaatst. Deze actie heeft geen windeieren gelegd, ze stretchen richting de SolarStorm880.

FOTO 1

Door het ingaan van het 12/12 regime, en het hoger plaatsen van de SolarStorm 880 LED kweeklamp zijn de Lemon Haze dames zich uiteindelijk toch wat gaan strekken.

Onaangename trips

Helaas werden we halverwege deze week onaangenaam verrast door de komst van ongewenste bezoekers! We zijn natuurlijk niet vies van aparte kleuren, maar toen we zilveren stipjes op de bladeren zagen vreesden we het ergste: trips. Neee! Onze meiden en wijzelf zitten absoluut niet te wachten op deze vervelende parasieten. We weten van trips dat ze gaatjes maken in de bladeren en zich zo tegoed doen aan de sappen. De groei en productie kan dan flink stagneren, om nog maar te zwijgen over de fotosynthese. De lastige krengetjes kunnen zich ook snel vermenigvuldigen.

Je kunt trips op verschillende manieren bestrijden, wij hebben gekozen voor de directe en rigoureuze aanpak: bestrijdingsmiddel van Ecostyle. Dit middel is gericht op het bestrijden van ongedierte, en werkt specifiek ook tegen trips. Bovendien hadden we zo 1, 2, 3 geen roofwantsen op de plank liggen en wilden we zo snel mogelijk van de trips af. Dus met een beetje pijn in ons hart, maar vol goede hoop, hebben we onze vriendinnen met het bestrijdingsmiddel besproeid.

De glimmende witte plekken op de bladeren (rechterfoto) duiden op de aanwezigheid van trips.

Temperatuur

Omdat het buiten niet echt lekker warm is, we maar vijf plantjes hebben en de ruimte 240 x 240 is, blijft een aangename temperatuur regelen een issue. De dames hebben natuurlijk qua stress even flink op hun donder gekregen met het inspuiten tegen de trips, daarom hebben we ervoor gekozen om de ruimte iets te verkleinen, om zo de temperatuur beter te kunnen controleren.

De tent heeft dus plaats gemaakt voor een kleinere ruimte, door het plaatsen van een houten tussenwand. Volgende week laten we de nieuwe crib zien en zullen we erachter komen of het verkleinen ervan heeft geholpen om het wat warmer voor de dames te maken. Al met al een roerig weekje dus, we hopen dat onze dametjes sterk genoeg zijn om de beestjes en bestrijding te boven te komen. Het worden spannende dagen in het nieuwe onderkomen, volgende week meer…

Greetz, Dysonkid

(advertenties)