(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeg, herinneren jullie je het 420 Strain Testing project van Pothead Sativa King nog? Vast wel, in zijn vorige verslagen testte hij de wietsoort Cheese van Spliff Seeds onder een indrukwekkende 1000 Watt HPS. Goed, nu is hij dus terug op RollingStoned met een nieuwe test van liefst 21 verschillende wietsoorten onder een beest van een LED kweeklamp!

Jullie vroegen zich ondertussen misschien wel al af waarom er niets meer geplaatst werd van Cannabis Strain Testing #420 Project? Geen nood, we zijn er nog steeds natuurlijk en inmiddels ook alweer een eindje onderweg in een derde veelbelovende binnenronde. Deze keer testen we heel wat verschillende strains van uiteenlopende zadenbedrijven, maar dat is nog niet alles.

We hebben namelijk ook de nodige aanpassingen aan onze testruimte aangebracht en zijn overgestapt van een open kweekruimte naar het kweken in een tent. De Mammoth Ivory 240L (240 x 120 x 200 cm) was volgens ons dé perfecte tent voor deze test. We installeerden een nieuw koolstoffilter en een regelbare afzuiging die 780m³ aan kan, maar misschien nog het allerbelangrijkste van alles is dat we zijn overgestapt van het kweken met HPS/MH naar een LED. En wat voor een!

Deze testronde wordt een bijzondere, met CO2 uit de ExHale bag en een bak licht van een gloednieuwe Spectrum King 450 Watt LED

Spectrum King

We zijn super trots dat we de Spectrum King LED 400 mogen reviewen. Deze 450 Watter vervangt als het goed is met gemak een 1000 Watt HPS/MH bulb, dus we zijn wel heel benieuwd naar de resultaten. Momenteel kan ik daarover vast zeggen dat sinds de omschakeling een goeie week geleden (12juni), de meisjes er echt wel héél gelukkig bijstaan.

In deze derde ronde hebben we voor wat betreft de potten gekozen om gebruik te maken van ‘Root Pouches’, potten van stof die voor een beter wortelstelsel zorgen. Het medium is deze ronde kokos met kurk van DNA Genetics en Mills Nutrients. We gebruiken ook de voedingslijn van Mills Nutrients; A+B, Vitalize, C4 en PK Booster.

De kweektent is goed gevuld…

De strains…

Dan denk ik dat het nu eens tijd wordt om het over de verschillende soorten te hebben. Want we zouden ‘Cannabis Strain Testing 420’ natuurlijk niet zijn zonder de volgende verschillende wietsoorten te testen. Hier komen de soorten die we voor deze ronde zullen proberen. Ik heb in totaal 28 wietplanten en 21 verschillende wietsoorten voor deze test onder de Spectrum King! Ik heb de planten genummerd om goed bij te kunnen houden welke plant welke soort is, hier komen ze.

1. Genofarm – Worldwide Genetics ‘Farm Cheese’
2. 3. Stupotgenetics – ‘Chem OG’ & ‘Atomic THC’
4. Highseeds – ‘High Sour Diesel’
5. By Boni – ‘Amnesia’ (sponsord Stupotgenetics)
6. Barney’s Farm – ‘Critical Kush’
7. 8. Kaliman Seeds – ‘Cheese #1’ (x2)
9. BSB Genetics – ‘Cali Cookie’
10. Royal Queen Seeds – ‘Kali Dog’
11. Dutchseedsbank Amsterdam – ‘Girl Scout Cookie’
12. DNA Genetics – ‘Banana x Sour Secret’ (Sponsord Grow Your Own)
13. SuzySeeds – ‘Classic Cheese’
14. GrowersChoice – ‘K.O. Kush’
15. Seedbleed Seedbleed – ‘Tumbamula’
16. Zamnesia – ‘OG Kush’
17. 18. Sensi Seeds – ‘Ed Rosenthal Super Bud’ (regs) (x2)
19. The Bulldog – ‘Haze’
20. The Bulldog – ‘Chronic’
21. Green House Seeds – ‘White Rhino’
22. Zamnesia – ‘Amensia Haze’ (autoflower)
23. Critical Mass Collective – ‘Monster Mass’ (autoflower)
24. 25. 26. 27. 28. Royal Queen Seeds – ‘Critical’

Zoals jullie kunnen lezen hebben we heel wat mooie strains in deze ronde. We hebben ervoor gekozen om voor 85% van de genetica voor high THC strains te gaan met percentages die vaak boven de 20 procent uitkomen. Verder staan er ook enkele iets minder zware soortjes, maar die zeker de moeite van het kweken waard zijn vanwege een bijzondere smaak of andere uitzonderlijke eigenschappen.

Klaar voor de start?

We zijn deze ronde zoals ik eerder vertelde reeds gestart. In het begin van gaven we de planten naast de voeding ‘microbes’ mee. Vanaf de eerste waterbeurten kregen onze kleine ladies dus ‘Mammoth Microbes’, wat de fotosynthese van de plant zal bevorderen. Hieronder zien jullie de wortels van een 10 dagen oude zaailing die enkel de microbes kreeg en verder niks, dus oordeel zelf.

De wortels na 10 dagen aan de microbes

Omdat CO² belangrijk is voor een goede groei en een groot verschil kan maken voor wat betreft de oogst, de gezondheid en meer, hebben we beslist om de CO² bags van ExHale CO² eens een kans te geven en deze ook uit te testen. Het kan alleen maar bijdragen, en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de verschillen wanneer je dit gebruikt en wanneer niet.

De planten leefden hun eerste 30 dagen op een lichtschema van 20 uren licht en 4 uren donker. Sinds 15 juni hebben we de knop omgedraaid en staan ze op 12 uren donker en 12 uur licht om de bloei op te wekken zodat het feest kan beginnen! Er staan deze keer trouwens ook 2 autoflowers op de lijst. Deze staan echter buiten de tent onder HPS op 20 uren licht en 4 uren donker.

Vol ongeduld en met veel motivatie staan we paraat om binnen enkele weken de voortgang te beschrijven hier op RollingStoned. Dat zal waarschijnlijk ongeveer over vier weken zijn. Het zal er eentje worden met hier en daar ook al wat mooie toppen (dat hopen we toch). Stay tuned en blijf ons volgen op Facebook maar ook hier. One love!

Pothead op CBD

P.S.  Natuurlijk mocht ikzelf als oprichter van het Cannabis Strain Testing #420 Project en kweker, niet ontbreken op Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam. Daar heb ik heel wat leuke mensen gesproken (eindelijk) maar jammer genoeg ook sommigen misgelopen. Het was een stoner dag met stoner mensen die echt wel 200% geslaagd was, de groep uit Willebroek (België) die kwam rappen over ‘De Bevrijding en onze geliefde plantje’ was super gewoon. Het hele festival was voor mij meer dan geslaagd. Vanaf nu staan er ook meer op de agenda, dus wie wil meeten 7 augustus Oostpark A’dam: see you there! Tot binnenkort, hou ze groen en de groeten.

Pothead Sativa King

(advertenties)