(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nieuwe kweekverslagen op RollingStoned van een geweldige kweker en mediwiet gebruiker genaamd Gobru. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring en dat is te merken! In dit eerste verslag vertelt Gobru wie hij is, en leert hij je hoe je binnen vier dagen van zaadje naar vitale zaailing gaat.

Hallo RollingStoned lezers, ik ben Gobru en zal jullie de komende weken mee laten kijken in mijn kweektent. Ik heb – al zeg ik het zelf – denk ik een hele leuke setup staan en twee prachtige wietsoorten van DNA Genetics. Ik ga in deze ronde bovendien aan de gang met Proseed en Fertex, twee interessante middeltjes van Bioquant die onder meer hermafrodieten voorkomen en voor mooie korte zaailingen zorgen. Ik zal er straks meer over vertellen, maar misschien moet ik me eerst even kort voorstellen.

13714338_1733258346888555_610099086_n

Gobru’s goud: heerlijke Ice-o-lator hasj!

Toen ik 10 jaar geleden een ongeluk kreeg waaraan ik blijvende schade opliep, leerde ik dat cannabis ook een medicijn was

Ik ben een actief lid op het grow-your-own forum en kweek wiet als medicijn. Ik ben begin 40 en deed mijn eerste kweekje toen ik nog geen 20 was. Dat was heel basic, een kelder met simpele lampjes en zonder filters gewoon een ventilator die de lucht door het kelderraam naar buiten blies. Door de jaren heen heb ik veel geleerd, van het kweken zelf tot het verwerken van wiet tot extracten. Toen ik 10 jaar geleden een ongeluk kreeg waaraan ik blijvende schade opliep, leerde ik dat cannabis ook een medicijn was. Ik rook iedere dag mijn jointjes, maar ben eigenlijk een grote hasjliefhebber, niets zo lekker als een bong met goede hashj. Dat is dan ook een van mijn hobby’s, ik spaar mooie bongs en bubblers en zeker niet alleen voor de sier! Wanneer ik zelf Ice-o-lator heb gemaakt staat er steevast een bong tafel!

Line up…

Ik kan me voorstellen dat jullie nieuwsgierig zijn geworden naar wat jullie de komende weken kunnen verwachten. Wietplanten blijven natuurlijk levende dingen maar als alles goed gaat wordt dit een ronde van een week of 11. De soorten die ik ga kweken zijn namelijk de Tangilope en The OG #18 en die hebben beide een bloeifase van ongeveer 9 weken. Voorgroeien doe ik niet te lang want ik kweek in een zogenaamde Sea Of Green opstelling dus alles bij elkaar genomen zou de hele kweek van zaad tot oogst ongeveer 11 tot 12 weken in beslag moeten nemen.

IMG_2236

Na een halve dag voorweken konden de zaden in de Root Runner pluggen

Mijn kweektent is 3 bij 1,5 meter en ik kweek met een 1000 Watt Gavita Pro lamp, eigenlijk een beetje in de stijl van Master Kroblo dus, jullie wel bekend. Ik heb een afzuiger en een filter met een capaciteit van 2500 kubieke meter en een actieve inblaas van 1500 kubieke meter. Verder maak ik ook gebruik van een Twincontroller om de af en aanzuiging automatisch te regelen zodat de temperatuur in de tent altijd stabiel blijft. Bovenin de kweektent hangt natuurlijk ook een brandblusser want veiligheid gaat bij mij voorop! De brandblusser is een Mabo en die gaat automatisch in werking in geval van een brand, maar zover wilde ik het toch niet laten komen 😉 Je leest het, ik heb erover nagedacht en ben een fan van goed gereedschap, dan ben je zoals ik het zie al halverwege op weg naar een mooie oogst.

8fd7cbe54c093f5b364c481697f78e7c

Na 48 uur waren de zaden op een paar na allemaal uitgekomen…

De planten die ik ga kweken zijn zoals gezegd dus de Tangilope en The OG #18, de Tangilope is een sativa dominante kruising tussen Tangie en Chocolope en The OG #18 een knaller van een kushsoort. Ik ben heel benieuwd naar deze twee soorten! Omdat ik vanuit gefeminiseerd zaad kweek gebruik ik Proseed van Bioquant. Een middel dat ontkiemen stimuleert en strekking bij zaailingen voorkomt. Je krijgt er mooie korte zaailingen van maar ik ben het meeste benieuwd naar de werking ervan tegen hermafrodieten. Hoewel ik alle vertrouwen heb in de soorten van DNA, heb ik in het verleden nog weleens een oogst verloren zien gaan omdat er ongemerkt een hermafrodiete plant tussen stond. Het gevolg is dan een tent vol met zaadwiet waar je niet veel meer mee kunt dan hasj maken.

3232bf2e90ab5afd88998983552eb06d

En zo stonden de dames er na 4 dagen bij, als mooie stevige zaailingen.

 

Ontkiemen

Op 13 juli, een weekje geleden dus, is deze ronde van start gegaan met het kiemen van de zaden. Ik heb de zaden hiervoor eerst een halve dag laten weken in water met daarin een heel klein beetje Proseed. Daarna zijn ze rechtstreeks in zogenaamde Root Runner pluggen gegaan en heb ik ze in wat ik mijn babykamer noem, gezet. Dat is eigenlijk een kleine voorgroei ruimte met een kleine afzuiger en een fluorescente T-Neon lamp. Na 48 uur waren de zaden op een paar na allemaal uitgekomen en heb ik ze nog een beetje water met Proseed gegeven. Een perfecte bevalling als je het mij vraagt.

Op 17 juli hebben de zaailingen ook wat Fertex gehad. Fertex en Proseed moeten volgens de fabrikant in combinatie gebruikt worden. Proseed is voor het tegengaan van de herma’s en strekken en Fertex verhoogt de vitaliteit, stimuleert de celdeling en verbeterd de fotosynthese. We zullen volgende week zien of het allemaal gewerkt heeft, tot dan!

Gobru

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)