(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na jarenlange vertragingen en gesoebat is het dan eindelijk zover in Las Vegas: de eerste zogeheten ‘cannabis consumptielounge’ heeft de deuren geopend in de gok- en entertainment metropool. Zeven jaar nadat de staat Nevada cannabis legaliseerde kunnen inwoners en toeristen nu terecht in een coffeeshop om hun legale rookwaar te consumeren. De naam van het eerste wietcafé in de woestijnstad is ‘Smoke and Mirrors’.

Na 7 vette jaren volgen de nog vettere 7 jaren

Al in het najaar van 2016 stemden de ruim drie miljoen inwoners van de Amerikaanse staat Nevada voor legalisering van recreatieve cannabis. En praktisch vanaf het begin is er ook al gediscussieerd over coffeeshops, wat natuurlijk vooral handig is om de hordes toeristen – ieder jaar komen er zo’n 40 miljoen! – relaxed van hun jointje te kunnen laten genieten.

Maar nu pas, zeven jaar na de legalisatie in Nevada, is het echt zover. Las Vegas heeft zijn eerste cannabis consumptielounge met vergunning verwelkomd: Smoke and Mirrors.

LEES OP CNNBS OOK (uit 2019): Ze komen eraan hoor, coffeeshops in Las Vegas!

Op Instagram schreeuwt het eerste cannabiscafé van Las Vegas het uit van blijdschap…

Legaal blowen op de strip van Las Vegas

Smoke and Mirrors, dat gevestigd is in de Thrive Cannabis Marketplace in de buurt van de Las Vegas Strip, is de eerste van 19 voorwaardelijk goedgekeurde lounges die open mogen in de staat. Volgens de wet moet zo’n plek waar geblowd wordt direct grenzen aan een plek waar de cannabis legaal wordt verkocht (dispensary), maar wel gescheiden zijn door een muur en toegangsdeur.

Mitch Britten, CEO van Thrive Cannabis Market, zegt dat de infrastructuur voor de lounge – inclusief een hightech luchtzuiveringsinstallatie – al gepland was tijdens de bouw van het gebouw.  ang voordat ze daadwerkelijk werden goedgekeurd.

De eerste winkeltransactie in de lounge vond vrijdag om 16.20 uur plaats, waarbij Clark County Commissioner Tick Segerblom – een voorstander van de cannabisindustrie – de aankoop deed. En daar hebben we beeld van:

 

Openlijk cannabis consumeren als ‘deel van de Vegas-ervaring’

Nevada was een van de eerste staten in de VS die overging tot de legalisatie van cannabis, maar toeristen die de staat bezochten – in het bijzonder Las Vegas – konden tot dusver nergens legaal de recreatieve cannabisproducten consumeren die ze wel mochten kopen.

“De realiteit is dat je het zou kunnen kopen, maar je kunt het niet gebruiken in de dispensaries en als je een toerist bent, kun je het helemaal niet gebruiken,” zegt Segerblom tegen de media. Inwoners kunnen namelijk in hun eigen privé-domein genieten van legale wiet, toeristen hebben die mogelijkheid niet.

“We hebben wiet in 2017 gelegaliseerd. Het heeft nog eens zeven jaar geduurd voordat het zover was. Het is tijd. Ik hoop dat dit het begin is van iets groots. Het is gewoon een ongelooflijk langzaam, ingewikkeld proces. Maar nu is de eerste geopend. Hopelijk gaat het vanaf nu sneller en dan wordt het gewoon een deel van de Las Vegas ervaring”, spreekt Segerblom op FOX5 Vegas.

(advertentie)