(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het buitenkweekseizoen gaat nu bijna van start. Maar als je je planten liever binnen grootbrengt krijg je te maken met een kunstmatige zon en voedingsstoffen. Als je wil weten wat je hiermee moet doen en wat je vooral moet laten lees dan even door. Green Candy vertelt…

Verlichting

Don’t: Gebruik geen spiegels of hoogglans verf aan de binnenkant van de kweekruimte om licht te reflecteren. Licht moet bij een spiegel eerst twee keer door een glasplaat heen voor het wordt weerkaatst. Hierbij gaat veel licht verloren.

CC21-coverDo: Veeg je reflector en je lamp af en toe schoon met een doek. Zo gaat er geen licht verloren door vuil en stof.

Don’t: Probeer geen HPS bulb op een Metaal Halide ballast aan te sluiten, of andersom. Het werkt niet en kan resulteren in een explosie of vuur. Ook zullen de bulb en de ballast niet lang meegaan.

Plantvoeding

Don’t: Geef niet teveel meststoffen. Wietplanten zullen niet beter of sneller groeien met een overschot aan meststoffen. Te veel meststoffen zorgen ervoor dat er teveel zouten ophopen in de aarde. Uiteindelijk vergiftig je de plant door constant teveel meststoffen aan te bieden. De aangeraden hoeveelheid op de verpakking is soms ook meer dan je plant nodig heeft.

Do: Koop een EC meter zodat je de hoeveelheid voeding in de gaten kunt houden en niet overvoedt.

Don’t: Gebruik geen meststoffen waar ammoniak in zit. Ammoniumnitraat (NH4NO3) komt het meeste voor en zit bijvoorbeeld in Pokon. Het beschadigt de wortels en doodt de kleinste jonge worteltjes zoals die van een stekje of zaailing.

Do: Lees ook de andere Do’s en Don’t van Green Candy, ze staan hieronder.

(advertenties)