(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Omdat hij er vorige week niet was, heeft Dokter Groen zowel de vijfde als de zesde bloeiweek gefilmd voor CNNBS.TV Of hij ook erg trots op de video is valt te bezien, want met name de Hollands Hope planten zien er niet erg gezond meer uit. Tja, wie kweekt er dan ook buitenwiet binnen?

Verdorie nog aan toe!

Of… verdorring nog aan toe, kan ik beter zeggen. Sinds mijn laatste kweekverslag van twee weken geleden, zijn met name de Hollands Hope wietplanten in mijn kweekkast aan het verdorren. De bladeren worden lichter en lichter en beginnen hier en daar zelfs al af te vallen. Eén of twee planten zijn zelfs al hun groene kleur kwijt en dat is veel te vroeg in de bloeifase als je het mij vraagt. Het is in ieder geval geen voedingstekort, want de kushplanten zijn nog wel mooi groen.

Experiment niet mislukt

Het lijkt erop dan Hollands Hope dan ook niet echt een goede keus is geweest om binnen te kweken. Blijkbaar zijn buitenwietsoorten toch niet zo geschikt om binnen te kweken. En ik had juist gehoopt dat een sterke weerbarstige wietsoort als Hollands Hope, het extra goed zou doen in de perfecte omstandigheden van de CNNBS G-Kit. Helaas is dat niet het geval, ik denk dat het mijn oogst behoorlijk zal drukken.

Toch zie ik dit niet als een mislukt experiment. Als je immers niets probeert, dan weet je het ook niet. Maar nu weet ik (en jij) dus wel dat je buitenwietsoorten beter niet binnen kunt kweken.

Trichomen zijn gearriveerd

Gelukkig gaan de OE Kush planten een stuk beter, deze zijn tenminste nog wel groen. Ik moet toegeven dat ik de planten niet alle dagen evenveel aandacht heb gegeven, maar ik denk toch dat de kweekproblemen genetisch van aard zijn. De grootste aanwijzing daarvoor is natuurlijk het feit dat de OE Kush niet aan het verdorren is. De toppen aan de Kush planten ontwikkelen zich goed en hebben al een aardige laag trichomen.

Om de planten toch een handje te helpen, geef ik ze bij iedere waterbeurt de biologische bloeivoeding Orgatrex van Biotabs. Het water zuur ik aan tot een pH-waarde van 6,5 ongeveer, zodat de planten de voeding kunnen opnemen. Ik hoop hiermee dat de topontwikkeling gewoon als (door mij) gepland doorgaat, en dat de oogst niet al te erg zal tegenvallen. De planten moeten nog een week of drie voor ik ze kan oogsten.

Bloeiweek #5 en #6 in video

Dat de wietplanten verdorren, maakt de weekvideo op CNNBS.TV er trouwens ook niet leuker op maar ik heb het toch gedaan. En ik ga natuurlijk gewoon ook door met de weekvideo’s, dus abonneer je op CNNBS TV als je dat nog niet gedaan had.

Omdat ik er vorige week niet was, zie je zowel de vijfde als de zesde bloeiweek in de video. Ik heb de dagen nog wat meer versneld want heel veel bewegen doen de planten niet meer (afgezien van de verdorrende bladeren dan ahum…).

(advertenties)