(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Wanroij, een dorpje in de Brabantse gemeente Sint Anthonis met drieduizend zielen. Daar viel de politie onder aanvoering van wijkagent Hans Ooms dinsdag een huis – nee, een seniorenwoning liever – binnen dat was omgetoverd tot een ‘professionele hennepstekkerij’, met bijna twee keer zoveel bewoners als heel dat Wanroij telt!

 

Politie in actie door tip

Uiteraard kwam de politie – wijkagent Hans inbegrepen – pas in actie nadat ze daar door een bange/jaloerse/ratterige burger toe waren aangezet. Het is echt ongelooflijk hoe graag de Nederlander Misdaad Anoniem belt als hij/zij vermoedt dat iemand anders iets met plantjes doet. Maar goed, dat weten we en dus kunnen we er rekening mee houden door bijvoorbeeld niet te gaan kletsen over het groene goud en zo…

Voor de uitbater van de bejaardenwoning aan de Herselstraat in Wanroij komt alle advies echter te laat, die is de Sjaak ook al heeft de politie tot op dit moment nog geen arrestatie(s) verricht.

Geen mensen, wel planten en veel ook!

“In de woning zelf werden geen mensen aangetroffen. Wel stonden verspreid door het huis ruim 5000 hennepstekken”, deelt de politie mee. En dat is niet zomaar voor een hobbyproject op het balkon, gemiddeld betaal je tegenwoordig algauw 3 tot 3,5 euro voor een goed wietstekje, dus tel uit je winst.

Behalve de babyplantjes werden er ook nog eens 300 moederplanten aangetroffen. Klinkt allemaal als een behoorlijk goed georganiseerde stekkenhandel daar in de seniorenwoning. En bejaard of niet, ook die mensen weten hoe ze stroom moeten aftappen, want die werd voor de stekkenboerderij simpelweg gejat.

Tip: betaal nou gewoon je stroom, dat scheelt een hoop ontdekkingskans! Dat bleek anders wel weer deze week in Limburg, waar de politie pas na 3 jaar (!) een einde kon maken aan de wietteelt van een bende Albanezen/Marokkanen die in tientallen huizen hokken hadden ondergebracht. Maar omdat ze gewoon de stroom betaalden vielen ze niet op…

 

Goed vermomd

Voor de Brabantse stekkenboer(en) in Wanroij is het te laat. Alle planten en de kweekapparatuur zijn inmiddels op bevel van onze geliefde overheid zinlos vernietigd. Ook al had de kweker van dienst nog zo zijn best gedaan (op dat stoom jatten na) om de zaak te camoufleren.

‘Het huis zag er van de buitenkant uit alsof het bewoond was. Dat kwam doordat witte schotten binnen voor de ramen stonden en de gordijnen dicht zaten. De schotten stonden ongeveer 30 centimeter van het raam af’, zo weet dagblad De Gelderlander nog te melden over de zaak. Jammer maar helaas dus, maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

(advertentie)