(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eigenlijk heeft het nog verbazingwekkend lang geduurd voordat een bandlid van de roemruchte hippierockers van Grateful Dead zijn eigen wietdingetje lanceert. Immers, de wereldwijde bekendheid van het begrip ‘420’ is toch ook grotendeels aan deze Californische band te danken. Maar zie, drummer Mickey Hart is nét op tijd wakker en dropt zijn eigen merk ‘Mind Your Head’. Specialiteit? Mini-jointjes met Chemdog!

 

Deadheads

In met name de late jaren zestig en zeventig steeg de populariteit van Grateful Dead tot ongekende hoogten. De band uit San Francisco bouwde een hondstrouwe fanschare op en die immer stonede groep mensen noemde zichzelf Deadheads. Met de dood van frontman Jerry Garcia in 1995 kwam er een einde aan het bestaan van de psychedelische rockband die grossierde in ellenlange – niet zelden door drugs geïnitieerde – jamsessies.

Maar drummer Mickey Hart (75) leeft nog steeds en voegt zich met zijn cannabismerk ‘Mind Your Head‘ bij het groeiende leger van muzikanten in de VS dat een eigen wiethandeltje begint. Je zou hem trouwens ook kunnen (her)kennen van de muziek voor de film ‘Apocalypse Now’ en voor grote gebeurtenissen zoals de Olympische Zomerspelen 1996.

Eerst maar eens zo’n vreemd nummertje + bijbehorende vreemde clip van Grateful Dead doen? Komt ie:

Doosje met 10 mini-jointjes

Het opmerkelijke aan het hele verhaal is niet zozeer dat een Grateful Dead-lid zich in de legale wietbranche stort. Dat hadden we al veel eerder verwacht, lees dit CNNBS-artikel maar over hun connectie met het wietbegrip 420: ‘Lieve Muna – Waarom vieren we 420 eigenlijk?

Nee, het is het product zelf dat opvalt. In een aantal dispensaries in de staat Californië kun je vanaf nu terecht voor Mickey’s voorgedraaide mini-jointjes met elk 1/3 gram wiet erin. De roemruchte drummer verkoopt ze in pakjes van 10 stuks, waarbij de verpakking is typische Grateul Dead-stijl is, met doodskopen en zo… ontworpen door Mickey Hart zelve.

De Chemdog en Grateful Dead legende

Voor de echte diehard fans van Grateful Dead is het echter vooral de wiet die er IN die voorgedraaide magic mini’s zit die het ‘m doet. We hebben het natuurlijk over de soort Chemdog, een Indica-dominante strain met ongeveer 21 procent THC en 1,5% CBD. Niet voor niets luidt de slogan van Mickey’s bedrijf ‘Transport Your Mind’…

Volgens de legende werd deze beroemde wietsoort in 1991 ontdekt door een man genaamd Chemdog, terwijl er een concert gaande was van Grateful Dead in het Deer Creek Amphitheater in Noblesville, een stad in de staat Indiana. Vanaf dat moment kon je Chemdog de dealer steevast tegenkomen bij de merchandise kraampjes bij Grateful Dead concerten, en werd Chemdog de wietsoort een enorme hit onder de fans van de band!

Lees ook: ‘Het ontstaan van Chemdog, de basis van alle Diesel en OG Kush soorten

Er gaan nog meer verhalen rond over Grateful Dead, Chemdog en wietsoorten. Zo zou de fameuze Sour Diesel eruit voortkomen en gaan er ook geruchten dat Chemdog iets van doen heeft gehad met OG Kush.

‘Supersnelweg van zintuigen’

Hoe dan ook, Grateful Dead en goeie wiet dat gaat wel lekker samen, dus we gunnen het drummer Hart allemaal van eh… harte. Voor de lancering van cannabismerk Mind Your Head werkt de bejaarde muzikant trouwens samen met het in Oakland gevestigde wietbedrijf IC Collective.

Grateful Dead drummer Mickey Hart neemt je graag mee op reis met zijn mini-jointjes vol Chemdog… [foto: s_bukley/Shutterstock]

Volgens de bedenker en naamgever kun je “prima functioneren” als je zijn mini-jointjes rookt. Mickey Hart: “Je kan je werk doen. En het is heel plezierig! Het staat je hoofd toe om te gaan reizen. Het gaat eigenlijk om avontuur en het verheffen van het bewustzijn. Zoiets als een supersnelweg van de zintuigen. Dat is wat dit ding is. Het is bewustzijn kweken. Net als dat de Grateful Dead doet. Wij bewegen breinen.”

Dit zegt Chemdog er zelf van

Juist, precies de lekker vage teksten die we verwachten van een Grateful Dead-lid. Zeer bijzonder is ook dat de roemruchte dealer Chemdog (over wie we het zojuist hadden) door IC Collective is gestrikt voor een quote over het wietmerk van Grateful Dead-drummer Mickey Hart.

Daarmee sluiten we af voor vandaag (samen met de hoop dat we die mini-jointjes ook snel in Nederland in de coffeeshops zien liggen):

 “As a loyal Deadhead, I’m proud to see Chemdog featured in the first product from Mickey Hart. The strain plays an important role in Grateful Dead history and I think it’s exciting that Mickey is bringing it full circle to fans and cannabis enthusiasts in Mind Your Head”

(advertenties)