(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stop maar met domme dingen doen mensen, de all time winnaar van de titel ‘WIETIDIOOT’ is namelijk bekend. En het lijkt ons sterk dat het stompzinnige gedrag van deze 28-jarige man – die dankzij een onrustige middelvinger onder meer 700 wietplanten (!) verspeelt – ooit nog overtroffen kan worden.

 

Te traag op de middelste baan

Dinsdag 6 augustus zal dus voor eeuwig de recordboeken in gaan als de dag waarop de grootste wietidioot aller tijden werd gesignaleerd, en dat gebeurde gewoon in ons eigen kikkerlandje! En wel op de roemruchte autosnelweg A2, nabij Breukelen.

Politieagenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid reden daar dinsdagavond en zagen een wat trage auto – 110 km/u – op de middelste baan. Aangezien je ter plekke 130 mag rijden en de langzame auto door andere weggebruikers zowel links (mag) als rechts (mag niet) werd ingehaald, besloten de agenten om de schildpad naar de meest rechterbaan te sturen. En daarmee begint de pret.

Het bekende fuck you-gebaar

Nadat ze de bestuurder op het onnodig links rijden (mag ook niet) hebben gewezen, lijkt er eerst niets aan de hand en rijden de agenten verder. Maar – en we citeren nu de politie zelf – ‘binnen de kortste keren haalde dezelfde auto de agenten weer in. De bestuurder, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, hing over de bijrijder heen en zwaaide hevig met zijn middelvinger naar de agenten’.

Pardon, je bent er dus zonder boete mee weggekomen dat je op de snelweg verkeerd bezig bent en dan ga je doodleuk die agenten weer inhalen om ze je middelvinger te tonen?! Dan spoor je niet helemaal. Maar vooruit, dit soort bronstig gedrag zouden we met een beetje goede wil nog kunnen afschuiven op een van nature iets te hoog testosterongehalte.

Uiteraard kom je met het internationale fuck you-gebaar tegen politieagenten niet zomaar weg, ook in Nederland niet. De agenten besluiten de mafketel alsnog aan te houden en op de bon te slingeren voor het eerdere onnodig links rijden én ze willen hem op zijn ‘beledigende gedrag’ wijzen.

Openstaande geldboetes

Als ze de man staande houden, blijkt die niet alleen last te hebben van een spastische middelste vinger. Zo blijkt meneer bijvoorbeeld nog openstaande boetes te hebben, en wel voor het lieve sommetje van €10.446,95!

Wanneer de agenten een kentekenbewijs vragen moet de 28-jarige hen ‘nee’ verkopen. Hij heeft de auto naar eigen zeggen geleend van een vriend uit België.

Dan de bijrijder, een 21-jarige vrouw uit Leiden zo blijkt later. Niet ter plekke, want mevrouw kan geen geldig legitimatiebewijs laten zien (wat verplicht is), maar erger nog;  ook zij is de overheid nog geld schuldig en wel €1911,-.

Dat schiet dus allemaal wel lekker op met deze twee zotten, maar het ergste moet – geloof het of niet – nog steeds komen.

Bonnie Dumb & Clyde Dumber

De politie: ‘Al die tijd trokken meerdere dozen en tassen achter in de auto al de aandacht van de agenten. Op de vraag naar de inhoud antwoordde de bestuurder dat het met grond en gereedschap te maken had, maar de precieze inhoud kende hij niet. Na het openen van de achterklep kwamen er nog eens vier dozen tevoorschijn. De bestuurder opende een van deze dozen waarin verschillende jonge hennepplantjes zaten.’

De onnozelaar beweert vervolgens ook nog dat ie niet weet dat ‘dit niet mocht’. De wietplantjes – 700 stuks – zijn volgens hem bedoeld voor een adresje in Antwerpen.

Vanzelfsprekend moge Bonnie Dumb & Clyde Dumber mee naar het politiebureau. Waar ze eerstgenoemde voor de zekerheid nog even ondersteboven houden, zodat er een rolletje geld (27 x 50 euro), 3 losse 50 euro flappen en 13 briefjes van 20 euro uit vallen, plus 2 gripzakjes hasj.

De politie weer: ‘Uiteindelijk zijn twee telefoons, de auto en inhoud, het geld en de twee gripzakjes met hash in beslag genomen.’

Samenvatting

Welja joh! Dan ga je dus zonder papieren, met torenhoge openstaande boetes én met in totaal 700 wietstekken in je auto vrolijk de politie lopen fokken met je middelvinger, nadat je even eerder ternauwernood zonder gezeik aan hen ontsnapt bent…

Nee, maar dan verdien je de titel WIETIDIOOT ALLER TIJDEN gewoon. Punt.

[openingsbeeld: leedsn/Shutterstock, illustratie artikel: Kuliperko/Shutterstock]
(advertenties)