(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het begint kolderiek te worden hoe burgemeesters menen dat ze het ondermijnde land veiliger maken. Ze sluiten de ene na de andere woning, soms vanwege slechts tientallen grammen wiet. Voorlopig hoogtepunt in de ontspoorde overheidswaanzin is echter burgemeester Marcouch, die een pand waar liefst 21 kilo wiet plus 750 wietstekken NIET sluit. Hij gooit alleen het bijbehorende schuurtje waar alles aangetroffen werd voor 3 maanden op slot, haha!

 

Het zwaard van Damocles

Het is anno 2019 godsonmogelijk om nog iemand uit te leggen hoe het Nederlandse cannabisbeleid eruitziet. Dat was altijd al lastig vanwege het gedogen; dat immers per definitie inhoudt dat je iets oogluikend toestaat wat eigenlijk verboden is (of niet toestaat, dat kan dan ook).

Maar sinds burgemeesters zichzelf hebben uitgeroepen tot voorhoedestrijders tegen de ondermijning van het land door wiettelers, handelaars en de consumenten weet je echt niet meer waar je aan toe bent! Zo vliegt een moeder van 5 kinderen zonder pardon 3 maanden haar huis uit vanwege nog geen onsje wiet, dat nota bene toebehoorde aan haar inwonende vriend.

En ze is bepaald niet de enige die vanwege enkele tientallen grammen zonder pardon door een overijverige burgemeester uit huis wordt gezet. Damoclesbeleid heet dat in het ambtenarenjargon.

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, redder des vaderlands of ain ieder geval van de grootschalige, commerciële wiettelers! [foto: PvdA/CC Wikipedia]

Daar aan de Mooieweg in Arnhem…

Soit. Dan zou je – indien je een harteloos persoon bent die in al dat war on drugs gelul gelooft kunnen zeggen: eigen schuld, dikke bult… Des te verbazender vinden wij het als we lezen over een zaak in Arnhem waarbij er sprake is van liefst 21 kilo (!) wiet plus nog eens 750 wietstekken en de dienstdoende burgemeester NIET de woning sluit. Wel moet de schuur voor drie maanden dicht.

Deze onsterfelijke eer (vanwege het belachelijke ervan, begrijp ons niet verkeerd) gaat naar Ahmed Marcouch, de PvdA-burgemeester van Arnhem, waar betreffende woning en schuur staan, aan de in dit geval toepasselijk genaamde Mooieweg.

Krommer dan Marcouch wordt het niet

Deze krankzinnigheid wordt door Marcouch als volgt verantwoord: in de woning werd niets gevonden. Al die kilo’s wiet en honderden stekken stonden in het bijbehorende schuurtje, inclusief kweeklampen en ventilatoren. Uiteraard werd de stroom voor dit alles ook gewoon gejat en zeer waarschijnlijk via de meter in de woning. En dus hoeft alleen die schuur op slot en niet de woning, begrijp je?

En denk nu niet dat die Marcouch een blowende softie is, want hij spreekt wel degelijk de harde taal van de Hollandse Hennepoorlog. “Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid, zodat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuwe functie krijgt zonder drugs”, lezen we op de website Houvanarnhem.nl.

Vrijbrief voor wiettelers

Hahaha. Wat een bitterzoete polderhumor is dit! Vanaf nu hoef je als grootschalige, commerciële wietkweker dus niet meer bang te zijn voor huisuitzetting. Zolang je er maar voor zorgt dat je alle planten, wiet en apparatuur niet in je huis stalt, is er niets aan de hand. Helemaal niets, gewoon al je illegale drugsactiviteiten in de schuur of garage doen.

Mocht de politie of later een rechter je niet geloven op je groene ogen, roep dan gewoon burgemeester Ahmed Marcouch op als getuige voor je verdediging, dan komt alles vanzelf goed… Fuck man, ook wij houden van Arnhem!

[openingsbeeld: svtdesign/Shutterstock]
(advertenties)