(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wanneer je een hoop verschillende wietsoorten in de laatste weken hebt staan, dan vliegt de tijd! Ook afgelopen week was er zo een bij het Cannabis Strain Testing Project 420. Er was een hoop te doen maar er viel er ook al het nodige te roken. Pothead organiseert zelfs een zaden-winactie!

Tieners

Ik start met onze 6 tieners. Wietplanten die een poos onder de ‘te warme’ HPS hebben gestaan en daar toch wat problemen van gehad hebben. Persoonlijk vind ik het niet ideaal om zaailingen op te laten groeien onder HPS licht. Dat is verre van het ideale spectrum voor de groei en dat is onze tieners helaas ook aan te zien.

Zes ‘tienermeiden’ hebben in het begin wat last gehad van een te hoge temperatuur.

Deze zes dames stonden op de planning voor de 16 hoofdtoppen techniek, welke ik in dit verslag van een paar weken geleden uit de doeken heb gedaan. Echter door het uitlopen van enkele zaken hebben de dames de groei moeten doorstaan onder HPS. Dat heeft ervoor gezorgd dat de planten toch iets meer strekten dan we onder LED gewend zijn. Hierdoor vind ik de planten nu niet meer geschikt voor deze techniek. We schuiven het maken van wietplanten met 16 toppen daarom graag door naar een volgende ronde.

Vijf van deze zes dames zijn fotoperiode wietsoorten (12/12) en staan sinds enkele dagen op 12 uur licht en 12 uur donker. De enige autoflower van de zes krijgt uiteraard wat meer licht en staat bij de andere autoflowers waar, zoals jullie weten, inmiddels de Spectrum King 400+ led de scepter zwaait.

Paarse Mendo Mass

Een van onze mooiste autoflowers staat volop in bloei en mag bijna geoogst worden. Nog ongeveer een weekje spoelen en dan moet ze er woensdag of donderdag aan geloven. Ik heb het natuurlijk over de Mendo Mass met de prachtige paarse kleur. Een soort van Critical Mass Collective. Het was en is vandaag nog steeds een zaligheid om haar in de kweekruimte te zien.

De paarse lekkernij produceert heerlijke gesuikerde en bovenal compacte toppen. Omdat ik haar topte heeft ze heel wat takken met mooi gevormde toppen aangemaakt.

Mendo Mass, echt een ‘lekkere chick’ om te zien. Raad op Cannabis Strain Testing 240 het gewicht (na drogen) en win 10 zaden.

Tijd om te blazen

Zoals je kunt verwachten met zoveel verschillende wietsoorten, hebben we ook al het een en ander dat klaar is voor de vuurdoop. Klaar om te roken zijn de twee (eveneens autoflowers) gecurde planten van Fast Buds, twee weken geleden gespoeld en kort daarop geoogst. Soms vragen wietplanten maar een korte cure-periode en zit het met de geur en smaak na het drogen al heel snel helemaal goed.

De soorten waar ik het over heb zijn een Gorilla Glue en een Girl Scout Cookie van Fast Buds America, waar ze er met autoflower genetica in slagen planten te creëren die duidelijk meer opbrengen dan de eerste generaties autoflowers op de markt. Hieronder van ieder een lekkere top, als het kon liet ik jullie er echt van meegenieten!

Gorilla Glue & Girl Scout Cookie #autoflowers van Fast Buds. Beide plakkerig en voorzien van een heerlijk aroma. Het gevolg was een knetterstonede Pothead Sativa!

Bloemen in de tent

Dan nu snel over naar de tent waar de planten inmiddels 41 dagen in de bloeifase onderweg zijn, en de zichtbare bloei 27 dagen geleden voor het eerst verscheen. Het ziet er echt wel plakkerig uit daar, en dan bedoel ik niet dat ik met voeding heb geknoeid…

Zoals bekend is van LED’s, is de laag trichomen met THC hier superdik. Mede door UV licht gaan wietplanten meer trichomen produceren en dat is prachtig om te zien en heerlijk om te ruiken! Een goed koolstoffilter is van groot belang als je onder deze lampen kweekt. Voor de foto’s nam ik een paar dames uit de tent.

…en toen ging het licht uit! Volgende week staan er weer een hoop andere dames voor het verslag op de agenda. Ik hoop dan ook jullie hier met z’n allen terug te mogen verwachten volgende week dinsdag voor meer uit onze #CSTP420 tuinen.

P.S.

Nee, das geen afkorting van Pothead Sativa – of eigenlijk wel, maar dat bedoel ik niet. Het schoot me te binnen dat ik nog één mooie dame vergeten ben. Namelijk de Cheese autoflower van Spliff Seeds van het vorige verslag. Deze is ondertussen net als de twee soorten van Fast Buds gecured en ready to smoke!

Het zijn hele mooie buds geworden al zeg ik het zelf. Ze hebben een heerlijke cheesy smaak – zoet en aards tegelijk – en ook de opbrengsten vielen me helemaal niet tegen. Deze dame heeft droog en wel 68 gram heerlijke toppen opgeleverd. Hieronder vier daarvan.

Tot volgende week, puff puff & pass allemaal!

PSK

(advertenties)