(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook bij het Strain Testing Project zomert het. HPS lampen maken daarom plaats voor een koelere Spectrum King die op haar beurt vervangen is voor een tweede ML350. En zo bloeit er onder vrijwel iedere kweeklamp iets moois, lees maar mee.

Hallo en welkom bij weer een vers verslag vanuit onze strain testing tuinen. Ik heb voor iedereen weer wat lekkers om van te genieten. Helaas is het puur visueel genot maar als het kon zou ik jullie ook op de geur van de dames laten genieten want die is absoluut de moeite waard om te delen. De bloei zit er goed in dus het is volop genieten in de tent deze dagen.

Dubbelfris

Ik wil het met jullie hebben over de tweede Magnus Light ML350 unit die afgelopen week eindelijk aankwam. Volgens de planning heeft deze de Spectrum King in onze Mammoth 240L tent vervangen.

Yup, eindelijk was het zover en mocht ik deze afgelopen week de tweede Magnus Light ontvangen. Beide ML350 units hangen nu trots in onze tent en verspreiden een dubbelfris paars bloeilicht. De wietplanten genieten er zichtbaar van. Dat mag ook wel want ze staan vandaag inmiddels 34 dagen op een 12/12 lichtregime. De zichtbare bloei begon 20 dagen geleden.

Ze hebben dus nog wel een tijdje te gaan, maar het ziet er echt wel vet uit moet ik zeggen! Laten we kijken naar een selectie bloemen die zich mooi aan het ontwikkelen zijn en waar de opmars van THC ook stilaan op gang begint te komen.

Links op de foto zien we een van de dames in het natuurlijke licht; voor de foto heb ik haar even uit de tent genomen. Rechts een andere dame in het paarse licht van de leds met flits gefotografeerd. Lange witte pistils (bloeiharen, red.) omringd door een opkomend leger van trichomen. Je ziet het; de toppen beginnen mooi aan te zwellen, je kunt je wel voorstellen dat het koolstoffilter zijn best moet doen om de geur die deze dames verspreiden binnen de reflecterende wanden van de kweektent te houden.

 

Coole Spectrum King

En waar is de Spectrum King dan gebleven? Wel, zoals we al vaker hebben aangegeven konden we niet wachten om die boven onze autoflowers en groeiende planten te hangen. Daar heeft de lamp twee 600 Watt HPS lampen vervangen omdat die de ruimte door de stijgende buitentemperatuur wel erg tropisch maakten. Té tropisch welteverstaan.

Met de SK400+ zijn we van dat hitteprobleem verlost. De planten worstelde ondertussen al met de te hoge temperatuur, maar dat is nu verleden tijd. Warmteproblemen kun je oplossen door je lampen te dimmen, een airco systeem te plaatsen of koele frisse lucht aan te voeren vanuit een andere ruimte. Soms is niks van dit alles mogelijk en dan kan de overstap naar LED de oplossing zijn.

Nu alles hier op led draait kan het 420 Strain Testing Project ook deze zomer gewoon lekker doorgaan zonder kopzorgen over de temperatuur.

Autoflowers

Onder de SK400+ staan voornamelijk autoflowers, ik bespreek er een paar die er op dit moment uitspringen. Te beginnen met de Cheese autoflower van Spliff Seeds. Deze dame is aan haar laatste levensfase begonnen en zal weldra geoogst worden. Het is nog maar een kwestie van dagen; ze wordt nog een goeie week gespoeld zodat de smaak en geur volledig natuurlijk is. Slecht (of helemaal niet) spoelen zorgt ervoor dat wiet een onnatuurlijke smaak krijgt die ook door lang curen niet helemaal verdwijnt.

Spoelen moet

Je kunt zien wanneer je een joint rookt en de as mooi grijs opbrandt dat je goed gespoelde wiet rookt. Wanneer er een harde vuurkegel op je joint vormt bij het roken, kun je stellen dat de kweker zijn planten slecht spoelde.  Soms proef je dat ook tijdens het roken nog en dat is zonde van de hele kweek.

In het vorige verslag liet ik de twee rijpste autoflowers van Fast Buds zien. Die zal ik volgende week weer bespreken, maar nu heb ik voor jullie wel een zusje van Fast Buds die ik wil voorstellen. De West Coast OG Autoflower. Dit blijkt namelijk een wel heel potent fenotype te zijn, ik heb nog maar weinig planten voorbij zien komen die zo dik in hun trichomen zaten, kijk even mee…

Een andere autoflower die het vermelden waard is, is de Mendo Mass. Deze plant doet wat we hoopten en begint een gezond paars kleurtje te krijgen! Dat is een gelukstreffer, want maar een deel van de planten van deze soort heeft het vermogen om paars te worden. Het is een kruising tussen Monster Mass, Mendocino Purps en CMC Big Bud Auto. Ze staat er vandaag prachtig bij!

Auto Colorado Cookies

Ook deze dame van Dutch Passion staat mooi in bloei. Ze voorziet zichzelf van de nodige toppen, een dikke laag trichomen en een hemelse geur. Dutch Passion staat mede bekend om hun goede autoflower genetica en zal je dan ook telkens weer verassen met een heel mooi eindresultaat. Zo ook onze Colorado Cookies, die staan er vandaag prachtig bij, zo te zien worden het stevige toppen die deze dame aanmaakt.

Tieners

De oplettende lezer weet dat het niet alleen autoflowers zijn die onder de Spectrum King staan. De ‘tieners’ oftewel de fotoperiode wietsoorten in de groeifase van het vorige verslag staan er ook, het zijn inmiddels deftige dames geworden. De rapste zes laten zelfs al de eerste bloeiharen zien ook al staan. Ondanks dat deze nog volledig in de groeifase worden gehouden in een lichtregime van 24/0.

En met deze nieuwe lichting sluit ik dit bloeiende verslag voor deze week af. Volgende week zullen we waarschijnlijk de eerste dames van deze ronde knippen, en zal blijken welke autoflower de beste blad-bud verhouding heeft en dus het makkelijkst te knippen is. Tot dan!

PSK

(advertenties)