(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Pothead Sativa lijkt wel een bloemist nu al zijn binnentuinen in bloei staan. In de led-tent gaat de vergelijking tussen diverse wietsoorten en de twee verschillende led kweeklampen onverminderd voort en bij de autoflowers komt het einde nu helemaal dichtbij. Pothead schrijft over led kweken in de zomer, het belang van spoelen en de heerlijkste wietsoorten.

Onze wietplanten bloeien alweer een week langer en staan nu 26 dagen op een 12/12 lichtregime. Dat kan maar één ding betekenen. Juist, dat het weer de hoogste tijd is voor een vers verslag van Cannabis Strain Testing 420 Project. De planten lieten 12 dagen geleden hun eerste bloeiharen zien, dus het beloofd een bloeiend verslag te worden.

Sea of purple onder de ML350…

Tweede ML350

De dames staan allemaal mooi in bloei. Zowel aan de ML350 Magnus Light kant, als aan de SK400+ zijde van onze kweektent zien we niets minder dan dagelijks dikker wordende toppen. Om het bladerdek (canopy in het Engels) zo egaal en gelijkmatig mogelijk te maken, heb ik alle kortere planten en alle langere dames zoveel mogelijk bij elkaar gezet.

We wachten nog altijd op de komst van een tweede Magnus Light led unit (ML350) om de plaats van de SK400+ in te nemen. De Spectrum King 400+ zal dan op zijn beurt verhuizen naar de andere kamer waar momenteel nog HPS lampen hangen.

SK400+ led, een witte reus…

Zomers binnen kweken

Aangezien de zomer eraan komt zal het in de ruimte veel te warm worden om nog langer met twee 600 Watt HPS lampen te kweken, zijn leds min of meer noodzakelijk om de hele zomer binnen door te kunnen kweken. De leds produceren namelijk veel minder warmte, waardoor we de temperatuur ook tijdens een eventuele hittegolf nog onder controle kunnen houden.

Autoflowers spoelen

In de ruimte waar we onze autoflowers en enkele jonge fotoperiode soorten houden, komt het einde van sommige autoflowers nu echt in zicht. Deze dames hebben inmiddels hun laatste voeding en PK Booster gekregen en daarmee kan het spoelen beginnen. Simpel gezegd houdt dat in dat ze vanaf nu alleen nog schoon water zonder voeding te drinken krijgen.

Het spoelen bevordert de smaak; het zal ervoor zorgen dat de wiet bij het roken mooi brandt en een witte as achterlaat. Maar bovenal zorgt het spoelen voor een lekkerdere rookervaring en voorkomt het een brandend gevoel in je keel bij het inhaleren. Je zal het vast weleens meegemaakt hebben: een joint met een keiharde vuurbal die je er moeilijk af kan draaien. Dat krijg je met slecht gespoelde wiet, je kunt het voorkomen door simpelweg te spoelen. Helaas neemt niet iedere kweker altijd die moeite.

Snelle toppen…

De autoflowers die bijna klaar zijn en gespoeld worden zijn de Girl Scout Cookie en de Gorilla Glue van Fast Buds. Alletwee zien ze er al heel smakelijk uit, je zou ze wel op willen eten. Helemaal als je de toppen ruikt, zoet en fruitig groeien de toppen als rijpe vruchten die voor het plukken hangen.

De Cheese Automatic van Spliff Seeds wordt eerlijk gezegd op dit moment nog niet gespoeld, maar is daar weldra ook aan toe. Ik schat in dat ik daar volgende week mee zal beginnen want ook deze ziet er heerlijk uit en beleefd het hoogtepunt van haar leven.

Dat was het alweer voor deze week. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

(advertenties)