(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Trots stellen we een nieuwe thuiskweker aan je voor, en niet zomaar een. BeëlzeBud is namelijk een van de medicinale cannabis patiënten die het onlangs door Stichting PCMGC gerealiseerde convenant heeft ondertekend. Zijn kweek zal voor de verandering dus eens legaal zijn, en zo hoort het!

Therapeutisch en recreatief

Aangenaam, de naam is BeëlzeBud. Ik zal de komende tijd verslag doen van mijn eerste legale medicinale binnenkweek. Als medicinale cannabisgebruiker uit Tilburg heb ik onlangs namelijk het door Stichting PGMCG gerealiseerde convenant met de Tilburgse burgemeester Noordanus ondertekend.

Een buiten door BeëlzeBud gekweekte Northern Lights top.

Ik ben een huisvader van twee geweldige jongens van 1,5 en 4 jaar. Sinds begin jaren negentig gebruik ik recreatief en therapeutisch cannabis. Ik zeg therapeutisch omdat ik in die tijd weliswaar geen doktersrecept voor wiet had, maar wel degelijk om medicinale redenen wiet gebruikte. Een situatie waar volgens mij veel meer mensen in zitten zonder het zelf te beseffen.

Ikzelf kreeg als tiener bijvoorbeeld (als een van de eerste kids in Nederland) Ritalin voorgeschreven om mijn ADHD in toom te houden. Na een aantal jaar was ik de bijwerkingen daarvan zó beu, dat ik besloten heb daar voorgoed mee te stoppen. Ondertussen was ik als rebelse puber wel fijn aan het experimenteren met cannabis en kwam ik er al snel achter dat dit speciale plantje een veel beter effect op me had dan de medicijnen die ik van de dokter kreeg.

Ik had weliswaar geen doktersrecept voor wiet, maar gebruikte het wel degelijk om medicinale redenen. Een situatie waar volgens mij veel meer mensen in zitten zonder het zelf te beseffen.

Fast forward naar 2015

Ik loop inmiddels al weer een paar jaar rond met chronische zenuwpijn als gevolg van een aantal hernia’s. Hierdoor heb ik door de jaren heen zo’n beetje elke pijnstiller wel gehad. Niets werkte voldoende. Alleen Oxycodon (een synthetisch opiaat) werkt goed, maar daarvan zijn de bijwerkingen zo heftig en de verhalen over verslaving alom, dat ik er zo snel mogelijk weer mee wilde stoppen.

En toen was er Mediwiet! Na een paar goede gesprekken met mijn arts, besloot hij me voor de pijn Bedrocan voor te schrijven en – zoals ik al wist – hielp dat ook erg goed bij het binnen de perken houden van mijn ADHD. Sindsdien gebruik ik overdag vooral wietsoorten met een hoog CBD gehalte en ’s avonds vooral soortjes met THC. Een prima recept, al zeg ik het zelf!

PGMCG

Ik gebruik nu dus al geruime tijd medicinale cannabis. Het aanbod van wietsoorten uit de apotheek is echter zó klein dat ik genoodzaakt ben mijn heil ook te zoeken in de coffeeshop, een dure aangelegenheid. Zo duur zelfs, dat ik me niet de hoeveelheid kan veroorloven die ik eigenlijk voorgeschreven krijg.

Dankzij de inspanningen van PGMCG mag ik nu officieel met toestemming van de burgemeester, thuis mijn eigen medicijn kweken

En dat bracht me bij Stichting PGMCG, voluit Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers. Voortrekkers Marian Hutten en Serge de Bruijn strijden al geruime tijd namens patiënten voor het recht om thuis zelf medicinale cannabis te kweken. En niet zonder resultaat! Mede dankzij hun inspanningen mag ik nu officieel met toestemming van de burgemeester, thuis mijn eigen medicijn kweken. En daar ga ik jullie de komende tijd dus van laten meegenieten.

Zó, nu weten jullie een beetje meer over mij. De volgende keer zal ik jullie wat meer vertellen over mijn kweekopstelling, de ins en outs van het convenant, en alles wat ik nog ga tegenkomen op mijn medi-thuis-kweek-pad. Ik heb er zin in, en ik hoop jullie ook. Tot snel!

Groene Groet, Bud

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)