(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het viel te verwachten met zoveel verschillende planten, maar het is een enorme jungle geworden in de kweekruimtes van het Cannabis Strain Testing 420 Project van Pothead Sativa. Hoogste tijd om de boel eens flink uit te dunnen aan de onderkant. Lollipopping, toppen, autoflowers en stekken, waarom ook niet?

Groene jungle

De natuur staat ook in deze tweede week van de bloeifase niet stil. Het is vandaag precies 12 dagen geleden sinds we de klok naar 12/12 hebben omgezet, de snelste dames laten hun eerste bloeiharen zien. Zoals jullie kunnen zien is de tent – een Mammoth Ivory 240L – een behoorlijke jungle geworden. Een tropisch regenwoud is er niets bij.

Kan het nog groener dan dit?

Lollipop, lollipop…

Een paar dagen geleden, op de wekelijkse kuisdag wanneer alle planten een checkup krijgen, heb ik alle dames ‘gelollipopped’. Deze techniek noemen we in het Nederlands dieven, en zorgt ervoor dat een plant geen energie verspilt aan de onderste takken.

Deze onderste takken, die uiteindelijk toch alleen voornamelijk inferieure kleine topjes zouden dragen, heb ik weggesnoeid. Zo krijgen de bovenste toppen alle energie en zullen ze aanzienlijk groter moeten worden. Het snoeimes snijdt zo aan twee kanten; minder knipwerk aan kleine ‘popcorn buds’, en grotere hoofdtoppen.

Deze kale takken zijn het resultaat van lollipoppen (dieven).

Op de foto hierboven zie je de kaal gestripte takken onder het bladerdek die het resultaat zijn van het lollipoppen. Wie zich afvraagt wtf die rode bekertjes daar doen; dat zijn de cups waarin de planten als zaailingen stonden, met de benaming van de soort erop. De naamkaartjes waren op, dus heb ik gewoon de bekers gebruikt, je moet als kweker soms een beetje inventief zijn, nietwaar?

De eerste bloeiharen in de tent…

Ellende voorkomen

De dames staan er sterk en gezond bij. We zullen het nooit weten, maar wellicht heeft dat iets te maken met mijn wekelijkse preventieve behandelingen. Om ellende met meeldauw en beestjes te voorkomen behandel ik de planten namelijk wekelijks met Bioquant Prevent en een beetje neemolie. Ik denk dat dat een goede beslissing is geweest, in vorige kweken wilde meeldauw nog wel eens de kop opsteken. Ook beestjes kunnen al snel een plaag worden. Voorkomen is toch altijd beter dan genezen.

De planten onder de ML350 staan in 18-literpotten. Ze kwamen net onder de douche vandaan.

ML350

Zoals jullie weten kweek ik nog steeds op twee verschillende energiebronnen; links in de tent hangt de SK400+ va Spectrum King en rechts de ML350 van Magnus Light. Ik ben zeer tevreden over het verloop van de planten onder die laatstgenoemde led. Ze zijn bijna in formaat verdubbeld en staan er echt wel beeldig bij vandaag.

Niet alleen qua licht is de kweektent in tweeën verdeeld, maar ook qua voeding. De helft van de planten aan de kant van de ML350 krijgt BioQuant voeding en de andere helft krijgt een dieet van Advanced Nutrients. De voedingslijnen doen niet veel voor elkaar onder. Het zijn allemaal gezonde planten die er voor willen gaan zo te zien. Voor de foto’s heb ik even het paarse licht gedimd.

SK400+

Deze kant leeft onder het bewind van de Spectrum King. De planten hier staan in 11-literpotten en ondergingen dezelfde snoeibehandelingen onder het bladerdek. Deze dames krijgen grotendeels voeding van Platinium Nutrients. Zoals je ziet doen ze het daar ook goed op, we zien in ieder geval geen tekorten, maar gelukkige groene wietplanten. Het is de eerste keer dat ik deze voedingslijn uitprobeer, tot nu toe kan ik er niets slechts over zeggen. Ook de autoflowers krijgen het, en dat zijn beren van dames geworden zoals je verderop in dit verslag zult zien.

Aan de SK400+ kant staan alle dames in 11-literpotten. Ook hier groeit alles weelderig.

Autoflowers onder HPS

Het is prachtig om te zien dat de eerste topvorming bij de autoflowers die onder 660 Watt HPS staan, nu ook op gang gekomen is. En hoe! De auto’s staan op een strikt lichtregime van 24 uur continue licht. De planten zijn ongelooflijk groot geworden in hun 12-liter textielpotten.

Links zien we de Cheese van Spliff Seeds in bloei. Van voorbloei is allang geen sprake meer, dit is topvorming. Ook de West Coast OG van Fast Buds is een prachtige getopte autoflower geworden. Het is een nieuwe generatie autoflowers die groter groeien dan de eerste auto’s die we kennen. Ook al was ik persoonlijk niet zo’n voorstander van autoflowers, het zo zomaar kunnen dat deze dames mij van mening doen veranderen.

De autoflowers zijn beregroot en sterk geworden onder de 660 Watt HPS kweeklamp.

Stekken maken

Met het lollipoppen enkele dagen geleden kwam ook de kans om eens wat stekken te maken. Die eerste node die in veel gevallen te weinig licht krijgt en daardoor ook niet tot een forse tak uitgroeit, is natuurlijk ook weer niet helemaal nutteloos. Je kunt er prima stekken van maken.

Er is niks moeilijks aan en meer dan een potje met wat stekaarde, een gripzakje voor een hoge luchtvochtigheid en wat aan licht en warmte heb je niet nodig. Nou ja, misschien ook wel een portie geluk ook als het je eerste stekken zijn. Eens je er wat meer vertrouwen in krijgt, slaagt het hier meestal iedere keer. Ik heb de stekaarde zwaar bevochtigd met water en Microbes van Mammoth. De stekken worden er om de dag ook mee bespoten. 10 Dagen later zijn er als het goed is worteltjes en kan er verpot worden.

Vergeet wanneer je zelf gaat stekken, je stekken niet te labelen wanneer je er meerdere neemt. Anders worden het mystery stekken en kun je er weleens nooit meer achter komen om welke soort het gaat.

Dat was het weer voor vandaag. Nu het weer wat zonniger wordt, krijg ik ook de buitenkriebels weer. Hopelijk passeren die IJsheiligen snel! Cheers ✌

Pothead Sativa King

(advertenties)