(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is fijn om een tuinman te zijn! Met die woorden sluit Pothead Sativa zijn verslag af. Wij nemen ze graag over om het verslag mee te starten. De tent met twee verschillende led kweeklampen staat inmiddels 19 dagen op 12/12, dus er zal weer een hoop lekkers te zien zijn bij het CST420 project!

De meeste planten zijn volop bezig met de vorming van hun eerste toppen, nu de bloeifase 19 dagen onderweg is. Ik tel in dit geval vanaf het moment waarop ik het lichtregime van continue licht (24/0) naar 12 uur licht en 12 uur donker (12/12) heb ingesteld. Het zal dan ook voornamelijk de topvorming zijn dat de klok slaat in dit verslag (dan weet je vast wat je te wachten staat 😉 ).

Wie mijn verslagen een tijdje volgt, weet dat de tent vol staat met verschillende wietsoorten. Zodoende is er ook behoorlijk wat verschil in hoogte tussen de diverse soorten. Overal zowel hoog als laag (tot waar we diefden) zijn mooie volle bloemen te zien.

ML350

Laten we eerst kijken wat er onder de Magnus Light ML350 gebeurt. Van deze nieuwe led hebben we nog steeds geen tweede exemplaar mogen ontvangen, waardoor de tent nog steeds door twee verschillende leds wordt verlicht. Jammer, maar het geeft ons in ieder geval wel de mogelijkheid om de twee leds goed met elkaar te vergelijken.

Als ik vandaag de vergelijking zou moeten maken tussen de beide kanten, valt vooral op dat de Magnus Light zijde iets meer topvorming vertoont en dus eigenlijk enkele dagen naar mijn gevoel voorop zit op de SpectrumKingLed kant van de tent. We hebben op dag 14 voor de tweede keer gediefd.

We zijn van een overvolle tent met 28 planten deze week ook naar 24 gegaan. Net op tijd ntdekten we twee hermafrodiete planten die verwijderd moesten worden. Twee andere dames waren ons simpelweg te klein. Die hebben we daarom in onze groeitent slash autoflowertent onder 24/0 gezet om eerst wat groter te worden.

SK400+

Ook onder de Spectrum King SK400+ gaat het de goede kant op. Al zie ik zoals gezegd wel een klein verschil in de grootte van de bloemen tot nu toe, maar dat kan nog veranderen natuurlijk. Je zou bijna zeggen dat we deze kant 3 tot 4 dagen later aan de bloeifase begonnen. Toch vinden we ook hier mooie, sterke en gewoonweg stralende dames staan. En of ze nou willen of niet; bloeien zullen ze!

We gaan de goede kant op in ieder geval. Zo ook in de andere kamer waar we de babies en de autoflowers houden. Deze ruimte draait op een lichtregime van 24/0 en wordt belicht door twee 600 Watt HPS lampen met een gemengd lichtspectrum.

Autoflowers onder HPS

Sommige autoflowers staan al in de vierde week van de bloei en beginnen mooie toppen de vormen. Anderen zijn iets later gezaaid en dus ook iets later aan de bloei begonnen maar wat we vandaag zien, maakt me blij. Heel blij! De MendoMass heeft de eerste tekenen van haar paarse kleur laten zien. Zoals ze er nu uitziet, schat ik in dat we hier hele hoge opbrengsten vanaf kunnen halen. Je zou echt niet zeggen dat dit een autoflower is!

MendoMass staat in een Root Pouche, dat is een pot van textiel van in dit geval ongeveer 12 liter. En er zitten meer dames als deze tussen, het zijn echte joekels geworden! Het is overigens de eerste keer dat we autoflowers op deze manier onder 24 uur licht plaatsen en ik moet zeggen dat het eruit ziet dat het ook gaat lonen deze ronde. De meeste autoflowers werden tegen ‘de regels’ in trouwens ook een keer getopt.

Ook Spliff Seeds met de Auto Cheese schiet de pannen van het dak. Wat een mooi dame met superveel topvorming is ze geworden. En ze is ook zeker niet een van de kleinsten en het is ook zeker niet van de strek.

Zaailingen

We willen natuurlijk niet stil komen te liggen, dus is er ook weer het nodige gezaaid. Vorige week hebben jullie voor het eerst kennis kunnen maken met de jongste telgen van het 420 Strain Testing project. Deze staan momenteel onder 24 uur licht naast de autoflowers, maar zijn allemaal 12/12 planten of fotoperiode planten.

Gisteren werd het eens tijd om onze laatste potten en aarde die we nog hadden staan erbij te halen en de tweede reeks zaailingen te verpotten naar hun eindpotten; de 12 liter Root Pouches. We hebben het in dit geval over 2 Snow White en 2 Strawberries van Spliff Seeds, 1 Mango Saphire van Humboldt Seeds en 1 Cream Caramel (auto) van LineAge Genetics.

Stekken

Ik heb jullie vorige week laten zien hoe ik van de dieven, stekken maakte. Deze heb ik in gewone plastic bekertjes gezet om te laten wortelen, en dat is uitstekend verlopen. De eerste groep stekken zijn inmiddels geworteld en van hun eerste potjes naar een half literpotje gegaan om te herstellen.

Het is fijn om tuinman te zijn! En daarmee sluiten we het hekje voor deze week. Volgende week maandag weer een nieuw verhaal. Same time, same place!

Pothead Sativa

(advertenties)