(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de kweektuinen van Pothead is weer van alles gaande. Te beginnen met de Gorilla Glue planten, waarvan de eerste joint al achter de longen is. Dan vervolgen we met een nieuwe lichting planten die ook al vier weken bloeien, om vervolgens ook buiten een kijkje te nemen. Dat, en nog veel meer lees je in deze nieuwe update van het Cannabis Strain Testing 420 Project.

Het is weer even geleden sinds ik jullie de laatste keer virtueel dan toch, meenam naar de kweektuinen van het Cannabis Strain Testing 420 Project. Dus draaien we ons een dikke toeter en gaan we maar eens aan de slag. Ik beloofde in het vorige verslag de nodige budporn en belofte maakt natuurlijk schuld, dus je weet waarschijnlijk al wat er gaat komen.

Fenotypes 2 en 3 van de Gorilla Glue die nog een paar weken moeten staan. Mét strepen op de foto helaas…

Gorilla Glue na 10 bloeiweken

Jawel, er zijn ondertussen al 10 weken voorbij voor onze beestige Gorilla Glue’s van Zamnesia. Het einde van de levenscyclus komt ook voor de laatste van deze dames naderbij. We ontdekten meer dan één fenotype bij de Gorilla Glue planten. We hadden vier planten van een fenotype dat na negen weken al klaar was. Inmiddels hebben die de cure potten van binnen leren kennen.

Op dit moment heb ik dus nog de fenotypes 2 en 3, waarvan ik denk dat ze 11 tot 12 weken nodig zullen hebben voor ze een mooi percentage aan amberkleurige trichomen hebben. Uiteraard heb ik alvast genoten van een heerlijk apejointje met de nodige ‘trichomenlijm’ erin en dat smaakte me goed moet ik zeggen. Ondanks dat de wiet nog niet helemaal goed en wel gecured was.

Fenotype 2 en 3 hebben op het oog nog zo’n anderhalf tot twee weken tijd nodig dus bij het volgende verslag breng ik die gewoon weer mee. Ze staan er in ieder geval erg vet bij, ik heb een foto genomen bij wat natuurlijker licht, buiten de tent.

Haze, Cookies, Amnesia, Kush en OG

Zoals je ook in het laatste verslag kon lezen, ben ik gestart met een toen al nieuwe ronde. Ook deze planten zitten inmiddels al een goede 4 weken in de bloeifase, waarvan sinds twee weken ook bloeiharen zichtbaar zijn.
Ik heb deze ronde geen planten meer getopt. Op de Classic Cheese na dan, die we onderwierpen aan de ’16-hoofdtoppen techniek’ die nu zijn vruchten goed lijkt af te werpen.

Jammer genoeg staan deze schoonheden onder HPS en kan ik maar geen deftige foto van ze maken. Maar we geven we niet op en doen nog een poging wanneer het licht uitgaat met hulp van een heldere lichtbron en zonder HPS licht. Zoals je kunt zien is dat nog tamelijk goed gelukt.

Naar verloop van tijd en wanneer we wat toppen hebben staan, zal ik ook de volgende wietsoorten wat uitgebreider bespreken:

  • AmnesiaC – Spliff Seeds
  • Amnesia – Super Strains Official
  • Amnesia Ganja Haze, Blue Nitro Haze, Silver Buddha Haze en Zombie Haze – Sumo Seeds
  • Cali Cookies – Bsb Genetics
  • Glueberry OG – Dutch Passion
  • Sugar Kush – Dizzy Duck Seeds

Sugar Kush onder een Apollo 8 en X-1500 LED in kleine tent.

​Buiten spelen

Dit jaar hebben we buiten niet heel veel staan, maar wat er staat is voor zover we kunnen zien wel de moeite waard. Zo is daar de autoflower Mango Cream, die we één keer topten en slechts in een 11-literpot staat en het erg goed doet. Er is veel topvorming. Dikke takken die de taak zullen hebben om zware toppen in de lucht te houden. Het is duidelijk dat deze plant meer dan genoeg zal gaan opleveren.

 

​​Ook de Sweet Tooth van Bsb Genetics en de Candy Kush van Auto Seeds doen het supergoed, wetende dat we hier enkel van 12 tot 20 uur zon hebben. We mogen dus helemaal niet klagen.

De StarDawg van Fast Buds valt daarentegen enorm tegen deze keer, de plantjes zijn ondanks hun grote potten maar klein gebleven en de bloemen zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. Wordt dit dan de eerste tegenvaller van Fast Buds genetica? Ik denk het van wel … de natuur heb je niet in de hand natuurlijk. Ook al denk je soms van wel.

We zien je graag weer hier over twee weken met een nieuw verslag. Dat zal ik onder andere ook wat meer vertellen over de volgende soorten die nu nog aan het ontkiemen zijn voor een nieuwe ronde:

  • 15x Shorline (Devils Harvest)
  • 2x Rollex OG Kush (Devils Harvest)
  • 5x Blue Haze (Zamnesia)
(advertenties)