(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Pothead Sativa heeft weer een hoop mooie wietfoto’s gemaakt. Wat dacht je van een bijna oogstrijpe Gorilla Glue? Of een Cheese die je bij wijze van spreken thuis kunt ruiken? Genoeg groene porno dus, maar ook de nodige kweekinfo; zo leren we hoe je ziet of een wiettop oogstrijp is en hoe je er 16 aan een wietplant krijgt. 

Acht weken bloei zit er inmiddels op voor de Gorilla Glue van Zamnesia. De meeste toppen zijn nagenoeg rijp en plakken als de neten, Gorilla Glue doet haar naam eer aan. De planten worden op dit moment gespoeld met water zonder voeding of andere toevoegingen en de oogst zal niet lang meer op haar laten wachten. Spoelen wordt vooral gedaan om opgestapelde zouten uit de aarde weg te spoelen. De planten krijgen zo een week of twee de tijd om schoon water te drinken en een smakelijker eindproduct af te leveren.

Nug porn

Sinds het begin van de bloeifase hebben we alle twee de ML350 led units van Magnus Light aan. Daarnaast worden de planten de eerste en de laatste drie uur van iedere dag belicht door een extra 600 Watt HPS kweeklamp. Een hoop licht dus en de planten staan er vandaag dan ook beeldig bij. Eén voor één zijn het forse sterke planten met dikke zijtakken geworden. Desondanks zijn er hier en daar toch ook takken die het bijna begeven onder het gewicht van de toppen. Toppen die er zo mooi bijstaan dat je weleens zou kunnen gaan kwijlen. Pak dus maar vast een slabbetje want hier komen de foto’s:

Ontbladeren

Alles droog kunnen houden? 😂 Mooi, dan kunnen we verder naar het volgende hoofdstuk: ontbladeren. In het Engels wordt het ook wel defoliation genoemd en de Gorilla’s ondergingen het vier dagen geleden. Ontbladeren kun je meerdere malen doen. Er zijn verschillende methoden en veel kwekers hebben zo hun eigen recept voor het ontbladeren. Zelf hou ik het liefst zolang mogelijk de blaadjes eraan. Pas in de allerlaatste week verwijder ik hier en daar de bladeren zodat lager groeiende topjes wat meer licht krijgen.

De opbrengsten zien er vandaag heel netjes uit. Overal groeien dikke cola’s en ook aan de lagere vertakkingen groeien compacte dikke buds die bedekt zijn met een glinsterende laag kristallen.

‘Wanneer is mijn plant klaar?’

Nog een weekje en dan zal ik de trichomen nog eens controleren. Dit doe ik tevens omdat we ook in online groepen zitten waar we mensen verder helpen met kweekinformatie. De vraag ‘wanneer is mijn plant klaar?’ zien we dikwijls verschijnen. Even het geheugen opfrissen dus:

Er zijn drie stadia die de trichomen in de rijpingsfase doormaken. Om het stadium van de trichomen goed te kunnen zien, gebruik je een (kleine) microscoop. In het begin zullen de harskliertjes nog helder zijn, ze zien er dan uit als piepkleine waterdruppeltjes. Heldere trichomen bevatten nog maar weinig werkzame stoffen. Op het moment dat je trichomes nog helder zijn, kan je nog geen potente wiet verwachten.

In het volgende stadium zullen de trichomen veranderen; ze gaan van helder naar melkachtig en troebel. Deze witte trichomen zijn wel potent en bevatten het meeste THC. Het zou ideaal zijn om te oogsten op het moment dat alle trichomen melkachtig van kleur zijn maar helaas is dát niet mogelijk. Trichomen zijn namelijk constant in ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat in de praktijk een deel van de trichomes nog helder zullen zijn terwijl anderen al melkachtig of zelfs amberkleurig zijn, wat het derde stadium in de ontwikkeling van de trichomen is.

Een wietplant is klaar voor de oogst als de meeste trichomen wit en een klein deel amberkleurig zijn. Foto: Gleti, Shutterstock

Wanneer je oogst als het merendeel van de trichomen dus melkachtig is, is de wiet het meest potent. De derde staat waarin de trichomen zich zullen ontwikkelen is amberkleurig (bruinachtig). De potentie van de trichomes is nu weer afgenomen en THC wordt omgezet in CBN (Cannabinol). Cannabinol is niet psychoactief en als het merendeel van de trichomes amberkleurig is, is de potentie van de wiet niet alleen sterk afgenomen, maar zal de wiet ook geen lekker effect opwekken bij het roken. Wiet met veel bruine trichomen geeft een zwaar verdovend en loom effect door het toegenomen CBN-gehalte.

Classic Cheese

Nu we dat ook weer weten schakelen we door naar de andere wietsoorten in het CST420 Project. Ook de Cheese is inmiddels in de achtste bloeiweek gekomen. Ook hier komt het einde naderbij zodat we alles straks in één keer kunnen gaan oogsten. De Cheese van Suzy is al eerder voorbij gekomen, simpelweg omdat ie zo verdomd lekker is. Het is voor zover ik weet de enigste Cheese die met 20% THC en ik denk dat we hem daarom ook zo graag lusten hier. Daarnaast kent deze Cheese ook een zeer fruitig fenotype waar we dol op zijn.

Is er nog kaas schat? ..Jazeker, maar het is alleen geen Edammer… 😉

Tarantula

Het wordt zoals jullie zien binnenkort weer smullen met zoveel wietplanten die bijna klaar zijn. Natuurlijk hebben we ons ook vast voorbereid op een leven na deze oogst. De planten die daarvoor moeten zorgen staan inmiddels ook al op ‘standje bloeien’.

Ergens in een hoekje waar we nog nét wat plaats over hadden staat een tentje. In dat tentje hangt een spinnetje genaamd Tarantula. Tarantula heeft acht poten en verbruikt van 360 Watt aan stroom. Ik heb het natuurlijk over de ledlamp van IndoorLed waar ik vorige keer al het een en ander over vertelde.

Onder de acht-potige Tarantula staat een Zombie Haze, een Silver Buddha Haze, een Blue Nitro Haze en een Amnesia Ganja Haze van Sumo Seeds. Van Spliff Seeds heb ik AmnesiaC en van Super Strains Amnesia. Je ziet ze op de foto hieronder, de planten hebben hun eerste voorzichtige topjes al.

Open Grow

De rest van de planten die ik na de Gorilla Glue en de Cheese zal oogsten staan niet in een tent maar open en bloot onder de Spectrum King SK400+. Het zijn de Glueberry OG van Dutch Passion, de Cali Cookies van B-S-B Genetics en Sugar Kush van Dizzy Duck Seeds. De meesten staan net in bloei, het andere deel is pas later naar 12/12 omgeschakeld dus daar zien we nog geen bloeiverschijnselen.

De 16 toppen per plant techniek

In een eerder verslag spraken we eens over deze techniek, echter is het er nooit van gekomen om het ook toe te passen. Totdat ik van deze ronde een Classic Cheese had staan dus, die was er perfect geschikt voor! Ik heb haar getopt, nog eens getopt en wederom getopt tot het gewenste resultaat bereikt was: 16 hoofdtoppen!

Het neemt natuurlijk wel aardig wat tijd in beslag omdat je tussen het toppen door steeds moet wachten tot de plant weer hersteld en gegroeid is. Maar op dit moment heb ik een mooi bosje kunnen toppen zal ik maar nog maar eens zeggen, waarvan ik jullie binnen enkele weken graag het resultaat laat van zien.

Buiten spelen

Ook al is er niet echt heel veel plaats buiten hier op de base, toch wagen we ons ieder jaar weer aan een paar autoflowers buiten. Dit jaar staan er enkele Sweet Tooth’s van B-S-B Genetics en wat Candy Kush autoflowers van Auto Seeds. Maar de mooiste plant van allemaal is de Mango Cream van Exotic Seed! Deze werd één keer getopt en is wel heel erg breed aan het worden ineens. Ook is het de enige van de buitenplanten die bij minder weer onder de X1500 LED staat.

Nieuwe strains

En dan kan ik als kers op de taart nog vertellen dat het ook de komende maanden zeker de moeite waard blijft om CSTP420 te blijven volgen. We gaan er namelijk weer drie spectaculaire nieuwe soorten tegenaan gooien in een nieuwe aansluitende ronde. Ik noem een Shorline en hoogstwaarschijnlijk een Rollex OG van Devils Harvest en een Blue Haze van onze vrienden van Zamnesia. Hou ‘m dus gewoon hierrrr!

Pothead Sativa King

(advertenties)