(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste update vanuit het altijd zonnige Cannabis Strain Testing 420 Project is alweer een paar weken geleden. Hoogste tijd om een kijkje te nemen bij de testtuin van Pothead Sativa dus. Hoe gaat het met de Gorilla Glue planten en wat staat er nog meer voor lekkers op het menu?

Gorilla Glue, led vs. HPS

De eerste ronde die ik met jullie wil bespreken is die van de Gorilla Glue van Zamnesia onder LED en HPS in een ‘side by side’ test met twee verschillende voedingslijnen. We hebben deze ronde gekozen om de hype te volgen, en een van de sterkste soorten van het moment te kweken. Inderdaad, de Gorilla Glue die bekend staat als een 27 plusser. En daar bedoel ik niet de leeftijd van de wietsoort mee, maar het hoge THC percentage dat bij deze soort kan oplopen tot boven de 27 procent!

Voorheen was Gorilla Glue enkel in Amerika te koop maar sinds kort kunnen ook Europese kwekers deze strain plakkerige wietsoort kweken, want Zamnesia heeft hem gewoon op het menu staan.  We hebben de zaailingen na het ontkiemen in 12 liter root pouches (slimme potten van textiel) gestoken. Daar genieten ze van een light mix aardemengsel van Platinium Nutrients. Een deel van de planten zal ook de voeding van ditzelfde merk krijgen, terwijl de rest van de gorilla’s het mag doen met de AgroStyle voeding van BioQuant.

De kleintjes zijn tien dagen wakker gehouden onder 24 uur licht. We hadden al heel snel weer meiden met 6 tot 7 nodes gegroeid onder twee Magnus Light ML350 led kweeklampen. Dag nummer 11 was de eerste dag van de omschakeling naar de bloeiperiode, we tellen die vanaf nu als de eerste bloeidag.

Aangezien we met een light mix begonnen zijn, heb ik de eerste vier weken enkel maar water gegeven zonder enige voeding erin. Om een goed wortelgestel te krijgen hebben de planten wel de nodige stimulanten gekregen. De planten die op een Platinium dieet staan kregen Rhizoponics, Humic Fulvic en Monster x Mycorhizes (sporenelementen) en Invasion T. Ik heb voor jullie even wat achtergrondinformatie opgezocht over deze middelen:

Wat is mycorrhiza?

Hoewel je bij een schimmel misschien al snel aan de groene spikkels op je bedorven sinaasappel of brood denkt, zijn er veel meer schimmelsoorten. Veel daarvan leven in de bodem en kunnen een heel groot deel van de biomassa onder de grond beslaan. Ze spelen een zeer belangrijke rol in het leven onder de grond, waar ook de wortels van planten en bomen toeven.

Mycorrhiza en wortels

Symbiotische relaties tussen plantenwortels en schimmels komen heel vaak voor. Zo’n samenwerkingsverband wordt ook wel een mycorrhiza genoemd. Veel boomsoorten kunnen niet groeien zonder bepaalde bodemschimmels. In de relatie tussen plant en bodemschimmel krijgt de schimmel koolstof en energie van zijn gastheer waardoor hij verder kan groeien. De schimmel neemt fosfor en andere voedingsstoffen uit de bodem op en brengt deze bij wijze van tegenprestatie naar de wortels.

Bescherming tegen ziektes

Mycorrhiza geeft planten een zekere bescherming tegen bodemziektes. De algemene weerstand wordt verhoogd door een betere omzetting van voedingsstoffen en water, met name door de spoorelementen. Fytoalexinen die door planten geproduceerd worden, vormen al een bedreiging voor aanvallende organismen in de grond, maar de mycorrhiza-schimmels helpen de wortels ook. Bijvoorbeeld door het afscheiden van antibiotica of door competitie om infectieplaatsen en suikers. Zo werken ze direct remmend op de ontwikkeling van ziekteverwekkers. Om gezonde planten te kweken is het eigenlijk een voorwaarde dat er mycorrhiza’s aanwezig zijn.

Mycorrhiza verhoogt de weerstand tegen droogte, vorst, zouten, toxische metalen en extreme pH- en temperatuurschommelingen. De schimmels bevorderen de groeikracht door een actief bodemleven.
Mycorrhiza kan door de productie van groeihormonen, de beworteling, de bloei en de vruchtvorming stimuleren, maar geeft ook sterkere bladeren door een betere siliciumopname.

Door de afscheiding van klevende polysacchariden en de schimmeldraden zelf, levert mycorrhiza een behoorlijke bijdrage aan de vorming van een betere bodemstructuur. Al met al zijn deze nuttige schimmels een belangrijk onderdeel van het ondergrondse voedselweb. In de zogenoemde mycorrhizosfeer van schimmeldraden worden niet alleen verschillende, maar ook vijf keer zoveel micro-organismen gevonden dan in een wortelsysteem zonder mycorrhiza.

BioReticulon?

Na deze achtergrondinformatie over de werking van nuttige bodemschimmels, verder met de test. Het tweede deel van de dames hebben we op BioQuant AgroStyle voeding gezet. Deze planten kregen BioQuant Bio Reticulon mee om het wortelgestel te helpen op te bouwen en de nodige micro-elementen toe te voegen.

Bio Reticulon is organo-mineraal met specifieke verhoudingen tussen de hoofdmeststoffen stikstof, fosfor en kalium en alle essentiële micro-elementen. Fulvinezuren en humuszuren zijn toegevoegd voor behoud van een goede substraat- en opnamefysiologie. Met Bioquant BioReticulon blijven meststoffen gebufferd in het substraat, wekelijks is slechts eenmaal en maximaal tweemaal toedienen voldoende. Bioquant BioReticulon is gebruiksvriendelijk omdat EC-metingen niet nodig en ook niet mogelijk zijn. Door de hoge concentratie van 1 op 1000 is het voordelig in gebruik.

Gorilla Glue

Terug naar de Gorilla Glue planten, wat doen al deze meststoffen en schimmels in de praktijk? Wel, vandaag zijn er precies vier weken gepasseerd sinds de omschakeling op dag 11. Inmiddels hebben we ook al twee weken zichtbare bloeiverschijnselen. De dames staan dus al mooi in de bloemen en de terpenen zijn ook sterk te ruiken, daaraan herken je een sterke wietsoort. Ik ben blij met wat ik vandaag zie en ruik.

Deze ronde werden er trouwens geen planten getopt omdat we de planten zo min mogelijk willen stressen. Wie het verhaal achter de herkomst van deze soort kent, zal begrijpen dat we de dames om die bepaalde reden zo min mogelijk stress willen meegeven. Wil je dat verhaal eens lezen dan kan dat HIER (Engelstalig). De planten krijgen de eerste en de laatste drie uur van iedere dag, een extra boost van een 600 Watt HPS lamp.

Dag = nacht, nacht = dag

Vier weken geleden was er van de warme temperaturen nog lang geen sprake en hadden we de lichten gewoon overdag van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds branden. Nu dat het metertje buiten in de schaduw de 30 graden al met gemak passeert, konden we niet anders dan van de dag een nacht te maken, en andersom.
De Gorilla’s kregen voor één keer een langere donkere periode, zodat we nu vanaf 8 uur in de avond de lichten aan hebben tot 8 uur in de ochtend. Op deze manier ondervinden we veel minder last van de warmte.

Cheese onder een Tarantula

Cheese onder een levensgevaarlijke spin? Nee, het gaat om de Classic Cheese van Suzy Seeds die wel onder een bijzondere nieuwe ledlamp kweken. De zogenaamde Tarantula v2 met acht ledbalken. Via IndoorLed en Culture Indoor kregen we zes weken geleden de Tarantula v2 binnen. Een 360 Watt led kweeklamp die wij als eerste mogen testen!

We kozen ervoor de Classic Cheese van Suzy Seeds eronder te plaatsen. Een soort die voor mezelf altijd al één van m’n favoriete kaasjes is geweest. Deze planten staan vier weken in de bloei sinds de omschakeling naar 12/12 en we hebben sinds twee weken zichtbare bloei. De planten beginnen al lekker te ruiken. Deze dames staan volledig op de voeding van Platinium Nutrients.

Sapphire OG onder SK400+

Ook draait hier nog steeds een Spectrum King led; aangezien de Gorilla Glue’s mooie en brede dames werden, hebben we paar weken terug in de aantallen moeten snoeien. Daarnaast had ik wat extra Cheese dames dus een ideaal moment om er een derde soort naast te kweken dacht ik; Sapphire OG van Humboldt Seeds dus.

Deze plant groeit op onder de SK400+ die nog steeds voor bewezen diensten zorgt hier op CSTP420. De Sapphire OG staat hier het langste, en dat kan je mooi zien aan de prachtig gevormde toppen die ook al licht besneeuwt zijn met trichomen. Op deze dames wordt wat meer geëxperimenteerd met voeding die later nog in een review gaan komen.

Buiten spelen

We kunnen natuurlijk moeilijk een zomer voorbij laten gaan zonder ook buiten wat autoflowers te kweken, of niet? Daarom startten we een goede week geleden ook twee prachtige StarDawg van Fast Buds, vier Sweet Tooth van BSB, drie Candy Kush planten van Auto Seeds en een Mango Cream van Exotic Seeds. Deze autoflowers worden overgeleverd aan moeder natuur.

Apollo 8 & X-1500

Alsof het nog niet genoeg was hé…!? Dat gevoel krijgen we hier regelmatig bij CSTP420; en dan beginnen we meestal kort erna gewoon met ontkiemen 😉 Je begrijpt het wellicht al; we hebben twee nieuwe led-units in test en review: de Apollo 8 en X-1500 van Ledgrowers. Ze hangen beiden boven een vers opgestarte ronde met de volgende zaailingen:

5x AmnesiaC van Spliff Seeds Amsterdam
4x Cali Cookies van BSB Genetics
1x Amnesia van Super Strains
2x Glueberry OG van Dutch Passion
5x Sugar Kush van Dizzy Duck seeds
1x Amnesia Ganja Haze van Sumo Seeds
1x Silver Buddha Haze ven Sumo Seeds
1x Blue Nitro Haze van Sumo Seeds
1x Zombie Haze eveneens van ‘Sumo Seeds

Zó, dat was het weer beste CNNBS lezers. Ik zie jullie weer snel, en dan natuurlijk met de nodige budporn zoals jullie van me gewend zijn. Geniet van de zomer beste vrienden!

Pothead

(advertenties)