(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De eerste medicinale kweekronde van BeëlzeBud in de G-Tools 600 Wing kast zit er bijna op. Hoewel één van de vijf autoflowers nog altijd wat pips ziet, hebben ze allemaal dikke toppen in deze achtste levensweek. BeëlzeBud zelf, bereidt zich in ieder geval vast voor op een periode zonder apothekerskosten.

Effe dimmen

Het gaat goed met de autoflowers! Deze week heb ik alleen de lamp twee dagen lang op 400 Watt (in plaats van 600, red.) moeten zetten vanwege de warmte. Bij buitentemperaturen van 28 graden, steeg de temperatuur in de kast tot boven de dertig graden! Maar gelukkig heb ik een dimbare ballast. Dat wil zeggen dat ik ervoor kan kiezen om de lamp wat minder fel te laten branden waardoor er ook minder warmte ontstaat.

De toppen zijn flink aan het uitdijen en worden al goed plakkerig en geurig! De vergeelde Cheese (#3) waar ik vorige week over vertelde, doet het nog steeds slechter dan de rest maar daar maak ik me verder niet zo druk over. Ik concentreer me nu liever op de planten die wél goed gaan.

Kijk, Cheese!

Een van de andere Cheese planten (#1), is bijvoorbeeld al bijna klaar! De meeste bloeiharen van de hoofdtop zijn al ingedroogd en het is nu acht weken geleden dat de zaadjes zijn opgekomen. Als ik echt zeker wil weten of ze klaar is voor de oogst zal ik de trichomen van dichtbij moeten bekijken. Daarom heb ik vandaag een usb-microscoop besteld zodat ik zeker weet dat ik niet te vroeg ga knippen. De rest van de planten hebben denk ik nog wel minstens een week nodig, maar die ene Cheese loopt duidelijk voor, dus die wil ik nu even goed in de gaten houden.

Ik kijk er nu al naar uit om een tijd niet naar de apotheek te hoeven voor mijn medicijn, dat gaat flink schelen in de portemonnee!

Droogkast

Voor de droogruimte heb ik inmiddels een geschikte kast gevonden, nu moet ik alleen nog een kleine filter/afzuiger set bestellen. Maar ik zag op de site van G-tools dat ze een setje verkopen voor 50 euro. Die is precies goed voor het formaat van de kast en dat betekent dat ik zonder geuroverlast mijn planten in fases kan drogen. Wel zo handig als de dames besluiten allemaal hun eigen tijd te nemen.

Volgende week ben ik er een weekje niet, maar de week daarop zal ik waarschijnlijk foto’s gemaakt met de microscoop kunnen laten zien! De laatste weken zijn ingegaan en ik kan niet wachten tot alles geknipt, gedroogd en gecured is. Dan weet ik of dit kweekavontuur inderdaad een goed alternatief voor de apotheek is (Spoiler alert: Ik denk van wel…). Tot dan!

Bud

(advertenties)