(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De beslissing om de pH-waarde van zijn voedingswater nog iets verder te verlagen werpt deze week zijn vruchten af. De autoflowers zien er weer fris groen uit en BeëlzeBud denkt zelfs al aan oogsten. Maar niet voordat ook zijn vijfde wietplant weer een gezond groen kleurtje heeft. Mediwiet-kweekverslag!

Vorige week hoopte ik al dat ik jullie vandaag foto’s kon laten laten zien van blije, groene plantjes. En jawel hoor, goed nieuws! De dames hebben goed gereageerd op het verlagen van de pH-waarde, ze staan er weer een stuk groener en frisser bij.

Voor, en na de pH-aanpassing. Een weekje de juiste pH-waarde kan een hoop schelen zoals je ziet.

Supercroppen

Er is wel één plant die nog wat sukkelt, de Cheese #3 voor de mensen die al vanaf het begin mijn updates volgen. Dit is de enige plant waarvan ik de hoofdtak, heb omgebogen. Het zogenaamde supercroppen. Dit omdat ze als enige veel hoger groeide dan de rest. Ik had alleen geen ervaring met supercroppen en heb het gedaan toen ze al in de tweede week bloei stond.

Rechts de gele Cheese, zou het door het supercroppen komen, of is de gele kleur toch genetisch van aard?

Nu vermoed ik dat dat te laat was, want ze lijkt er niet helemaal van te herstellen. De omgebogen tak leeft wel gewoon verder, maar de hele plant lijkt er nog steeds stress van te hebben. Ze is qua kleur ook minder bijgetrokken naar gezond groen, en de blaadjes staan ook nog steeds niet fier omhoog. Ik laat haar maar gewoon met rust en hoop dat ze nog een beetje bij trekt.

Droogruimte

Nu de rest weer lekker groen en aan het bloeien zijn kan ik me gaan voorbereiden op het moment dat ze geoogst gaan worden. Omdat ik nu al zie dat ze alle vijf in verschillende stadia zijn en dus ook niet tegelijk klaar zullen zijn, gaat mijn plan om in de kweekkast zelf te drogen niet door. Drogen moet immers in het donker. En om niet de hele buurt te laten mee genieten van die heerlijke wietlucht zal ik dus een aparte droogruimte moeten creëren met een kleine koolstoffilter. Daar ga ik mij de komende week eens mee bezig houden.

Groene groet en tot volgende week!

BeëlzeBud

(advertenties)