(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds haar release wist Dutch Passions Auto Glueberry OG al een hoop kwekers aangenaam te verrassen. Haar extreme harsproductie en buitengewone potentie krijgen de meeste aandacht, maar ook de kwantiteit van de oogst van deze autoflower liegt er niet om en ligt ver boven het gemiddelde. Kweekverslag.

Dit kweekverslag met Auto Glueberry OG komt van de Engelse kweker Tang, een ervaren thuiskweker die zich specialiseert in het kweken met LED. Hij kweekte twee Auto Glueberry OG planten in 15 liter air pots die hij vulde met een mix van Plagron Light aarde en perliet.

Zoals voor de meeste thuiskwekers, is de kwaliteit voor Tang het belangrijkste. Het luchtige aardemengsel bevat van zichzelf niet veel voedingsstoffen, dus gebruikt Tang zijn ervaring en voert hij de meststoffen geleidelijk op naarmate de planten groter worden. De truc is volgens Tang om de planten genoeg voeding te geven, zonder ze te overvoeden. Autoflowers hebben een vaststaande levenscyclus van ongeveer 75 dagen dus vertragingen door voedingsfouten zullen direct voor een kleinere plant met een lager oogstgewicht zorgen.

Slimme potten

Teveel voeding en teveel water geven, zijn twee van de meest gemaakte kweekfouten. Het gebruik van de air pots minimaliseert het risico op overbewateren omdat de plant containers veel gaten hebben waardoor water snel kan verdampen. De eierdoos-achtige structuur en de gaten in de zijwanden van de potten voorkomen dat wortels aan de binnenkant in rondjes groeien en elkaar in de weg gaan zitten. Het wortelstelsel zal zich hierdoor optimaal door de pot verspreiden. Veel kwekers halen hele goede resultaten met air pots en smart pots van textiel, die een vergelijkbare werking hebben op het wortelstelsel van planten.

Tang kweekte de Auto Glueberry OG in ongeveer 74 dagen van zaad tot oogst. De planten stonden zoals gezegd in 15 liter air pots en kregen een simpel dieet van Advanced Nutrients en Guanokalong. Vanaf de tiende dag na het ontkiemen begon Tang met het voeden van zijn twee autoflowers. Als lichtbron werden Grownorthern Holographic Series 1 LED kweeklampen van slechts 75 Watt gebruikt. Tot aan de 35ste dag gebruikte Tang slechts één van deze lampen, waarna ze de rest van de kweekcyclus ieder onder een eigen 75 Watt led mochten bloeien. De twee Auto Glueberry OG planten stonden dagelijks 20 uur in het ledlicht en kregen per etmaal slechts 4 uur duisternis.

De groei was indrukwekkend, vertelt Tang die de twee planten tot een mooi formaat wist te kweken. De grootste van de twee werd uiteindelijk meer dan een meter hoog, gemeten vanaf de rand van de potten. De bloeifase, zo gaat hij verder, verliep minstens net zo snel en rook overigens nog een stuk fruitiger. “Deze soort zou het wat mij betreft waard zijn om alleen voor de geur al te kweken. Die is ongelooflijk intens; een vol aroma van bessen en citrusvruchten.”

Dik 2 gram per Watt!

“Eenmaal geoogst en gewogen leverden de twee planten in totaal 252 gram wiet op. Dat is ruim meer dan 2 gram per Watt, noem me verwend maar dit is een oogstgewicht wat ik ondertussen al van deze HS1 leds verwacht. De kwaliteit van de wiet maakt nog wel het meeste indruk, ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat dit een van de meest smaakvolle en potente autoflowers is die ik ooit kweekte, en ik heb al heel veel verschillende wietsoorten gekweekt kan ik je vertellen.”

 

“De smaak is wonderlijk en enorm zoet en blijft lang na het uitblazen over je tong rollen. Het effect van Auto Glueberry OG is zeer sterk en kan ervoor zorgen dat je uren aan je bankstel genageld zit. Dit is een gemakkelijk te kweken soort die kwalitatief uitstekende resultaten oplevert.”

[Tekst en foto’s: Dutch Passion / Tang]
(advertenties)