(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op de valreep superpositief nieuws voor coffeeshop Superfly in Hoofddorp. Het besluit van de burgemeester om de enige shop in de gemeente Haarlemmermeer vanaf vandaag te sluiten, is teruggedraaid door de bestuursrechter in Haarlem!

Zoals RollingStoned eerder deze maand onder de kop ‘Bibob maakt straatdealers heel blij’ al schreef, is het inzetten van Bibob een van de vuilste manieren van de overheid om van een coffeeshop af te komen, zo’n beetje wanneer ze dat maar willen ook nog…

balloonRechter fluit burgemeester terug

De sluiting na 13 jaar van Superfly – de enige (!) coffeeshop van de gemeente Haarlemmermeer – vanaf 15 april zou ongetwijfeld tot veel meer overlast op straat hebben geleid. Maar niet alle rechters in Nederland pikken dus zomaar de bestuurlijke willekeur die Bibob heet! De bestuursrechter in Haarlem heeft dinsdagmiddag de beslissing van burgemeester Theo Weterings teruggedraaid. De shop mag sowieso open zijn tot 6 weken nadat de gemeente een beslissing heeft genomen over het bezwaar tegen de sluiting. De rechter vond de financiële en personele belangen van de coffeeshop zwaarder wegen dan het belang van de burgemeester om Superfly te sluiten.

“Dikke joint roken”

Exploitant Patrick Laan van Superfly kon zijn geluk niet op na de gunstige uitspraak. “Dit is heel erg belangrijk. Niet eens voor mij, want ik vind mijn weg wel weer. Ik ben vooral blij voor onze personeelsleden. Dat wordt vanavond een dikke joint roken.”

(advertenties)