(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hulde voor de 52-jarige P.K. uit Dalfsen, Overijssel. Het lukte hem om zonder veroordeling weg te komen bij de rechter, nadat er in zijn bedrijfspand toch mooi een ontmantelde hennepkwekerij van 600 plantjes was aangetroffen…

Een 'Jan uit Den Haag' huurde van de verdachte een verdieping (eigen compositietekening)

Een ‘Jan uit Den Haag’ huurde van de verdachte een verdieping (eigen compositietekening)

Volgens K. die een bedrijfspand in Dalfsen huurde, had hij de bovenverdieping weer onderverhuurd aan “ene Jan uit Den Haag”. En laten daar nu net de kweekruimtes zitten, die de politie na een melding van een buurtbewoner ontdekte. Goed voor naar schatting 600 planten, en voorzien van alle moderne snufjes als afzuiginstallaties. Een deel van de kweekspullen stond zelfs op K.’s verdieping.

‘Jan uit Den Haag’

Die belastende informatie kon K. niet uit het veld slaan bij de politierechter in Zwolle. Volgens K. is Jan uit Den Haag “wellicht verantwoordelijk voor de kwekerij”. Maar K. heeft helaas geen telefoonnummer of adres, want Jan betaalde de huur (100 euro maar liefst) voor de tweede verdieping elke maand handje-contantje. Hoe dan ook, K. had nooit iets geroken ook.

Dat is dan wel weer vreemd, want de buurtbewoner die de politie tipte had wel wiet geroken, en die stond niet eens in  het pand mag je aannemen.

OM gelooft er niks van

De openbaar aanklager geloofde uiteraard helemaal niks van K.’s verweer. Ze vond dat hij verantwoordelijk was voor hennepteelt en eiste een werkstraf van 120 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf, plus 25.000 euro wat K. aan winst zou moeten terugbetalen in het kader van de Pluk-ze wetgeving.

Tot ieders verbazing, sprak de rechter K. echter vrij van wiet kweken en hoeft hij die 25 ruggen niet te dokken. De edelachtbare vond het niet hard genoeg bewezen dat er echt wietplanten gestaan hebben. Wel was duidelijk dat er flink stroom was gejat, dus die 2.000 euro moet K. wel terugbetalen aan het energiebedrijf. En hij mag 30 uurtjes gaan schoffelen in het stadspark voor deze diefstal.

Al met al niet echt een harde dobber als je 600 planten hebt weten te oogsten… ALS hè 😉

 

 

 

 

(advertenties)