(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Net voordat echt niemand meer weet wat een adventskalender is, blaast een Canadees cannabisbedrijf het christelijke kerstfenomeen nieuw leven in. In plaats van vrome religieuze teksten en foto’s of in het beste geval snoep voor kinderen zitten er achter de dag-luikjes van deze kalender wiettoppen en edibles!

Voorproefje

Coast to Coast Medicinals is een medicinaal cannabisbedrijf uit Canada, een van de vele die er inmiddels actief zijn in het land dat volgend jaar juli ook recreatieve cannabis gaat legaliseren. Om daar alvast een (illegaal) voorschot op te nemen besloten de creatieve breinen bij Coast to Coast om een aloude kersttraditie nieuw leven in te blazen, maar dan wel met cannabis in plaats van christendom zogezegd. Enter deze bijzondere adventskalender:

Feestdagen

Normaal gesproken verkoopt de onderneming allerlei (medicinale) cannabisproducten, uiteenlopend van edibles en concentraten tot vaporizer cartridges en huisdierenmedicatie. ‘Wij dachten dat het een leuke en andere manier was om de feestdagen mee door te brengen, onder volwassenen’, verklaart eigenaar Lorilee Fedler van het kleine familiebedrijf in de provincie British Columbia het idee van de wietkalender.

Aanvankelijk dacht men er zo’n 20 tot 30 te slijten. Maar toen het bijzonder originele kerstcadeau eenmaal viral was gegaan vlogen de bestellingen Coast to Coast om de oren zoals de verlanglijstjes van kleine kinderen de kerstman. Met als gevolg dat vrienden en familie moesten worden ingeschakeld om aan de vraag te kunnen voldoen, en dan nog lezen vrome blowers die de adventskalender willen hebben dit op de site:

Cannabiskassa

Op het moment van schrijven heeft Coast to Coast al 700 adventskalenders – gevuld met wiettoppen, edibles of een combinatie van beide – afgeleverd. Nog eens 2000 (!) kalenders zijn er besteld. Behalve dat dit betekent dat er altijd ruimte is voor goeie, originele zakelijke wiet-ideeën wordt ook de kas van het Canadese bedrijf goed gevuld voor de feestdagen. Zo’n leuk hebbedingetje kost namelijk een lieve duit: de prijzen variëren van 200 tot 230 Canadese dollars, ofwel 130 à 150 euro. En dan hebben Lorilee en consorten nog ideeën voor Valentijnsdag en Pasen ook…

(advertenties)