(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ondanks het feit dat cannabis in steeds meer Amerikaanse staten legaal is blijven Mexicaanse drugskartels dapper proberen om hún wiet over de grens te krijgen. Vaak vermommen ze de handel of graven ze een tunnel. Maar je kan natuurlijk ook een kanon (!) in elkaar knutselen en de wiet simpelweg over het grenshek schieten…

Zelfgemaakt kanon

Deze week kwam via het Procuraduría General de la República, ofwel het kantoor van de openbaar aanklager in Mexico, naar buiten dat de drugskartels erin geslaagd waren om meer dan 800 kilo wiet met een zelfgemaakt kanon vanuit Mexico naar de Verenigde Staten te schieten. Dat moet dus een fantastisch spektakel zijn geweest, daar bij de grens van het stadje Agua Prieta in de staat Sonora.

Mexicaans leger en CIA

Volgens de procureur-generaal gebruikte het wietkanon perslucht om ‘pakken narcotica’ van Mexico naar Amerika te schieten. Maar op 9 november jongstleden kwam er een einde aan het vrolijke geknal, dankzij een gezamenlijke operatie van het Mexicaanse ministerie van Defensie en de roemruchte CIA.

Busje met kanon

De agenten en militairen wisten 203 ‘kanonsladingen’ wiet in beslag te nemen, die bij elkaar opgeteld 825 kilo wogen. Verder werden er 1965 cartridges van verschillend kaliber, 26 opladers en dus ook het eigenlijke kanon – dat op een bestelbus was gezet – geconfisqueerd.

Volgens Mexicaanse media was het kanon zo ontworpen dat het door het sunroof van de bus afgevuurd kon worden. De hele teringzooi van kanon tot wiet wordt trouwens nog even bewaard zolang het onderzoek bezig is…

(advertenties)