(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Candyfloss is een van de nieuwe ‘Homegrown’ wietsoorten van Amsterdam Genetics. Volgens het Amsterdamse zadenbedrijf is het zelfs de meest zoetste wietsoort uit hun collectie, en wellicht ook wel de zoetste soort die je ooit geproefd hebt. Niet gek met Super Silver Haze aan beide kanten van de stamboom…

Als je na de winterstop meteen goed en vooral zoet wil beginnen, dan is deze nieuwe Candyfloss zeker een aanrader. De soort is voor 70% sativa dominant en een kruising tussen de gewilde Sugar Punch en Amsterdam Genetics’ eigen THC-knaller Quicksilver. Van beide ouders heeft Candyfloss dan ook de nodige Super Silver Haze genen meegekregen. Desondanks is de bloeitijd met 9 weken ook voor beginners goed te doen.

En niet alleen qua bloeitijd is de nieuwe Candyfloss eenvoudig te kweken. Ook qua structuur is de wietsoort zeker voor een sativa handelbaar te noemen. De planten groeien snel en uitbundig richting volwassenheid en schieten ook verrassend snel in bloei als je de klok op 12/12 zet.
Buiten is Candyfloss ook in Nederland te kweken. Komt de temperatuur tijdens de bloeifase dan onder de 17 graden (zeker geen uitzondering in Nederland) dan kunnen de toppen de heerlijke paarse en roze kleuren krijgen die je op de openingsfoto van deze bespreking ziet. En dat staat een mierzoete soort als deze natuurlijk prachtig!

High en opbeurend

Met een THC-gehalte tot wel 23%, en bijna uitsluitend zoete terpenen, maken Candyfloss toppen je al snel ontzettend high. Het effect is dan ook typisch een sativa effect, en maakt vrolijk en sociaal. Als je een lage tolerantiegrens hebt moet je wellicht wel rustig aan doen want deze wiet is ook gewoon zeer potent. De indica invloed die ze ook heeft, zorgt naast het cerebrale effect ook voor de nodige tintelingen in het lichaam. Het is overwegend echter een aangename hoofd-high die sociaal maakt en je stemming verbeterd. Ideaal voor een gezellige middag met vrienden en vriendinnen.

Qua smaak – we hebben het al genoemd – kun je vooral op een suikerzoet aroma rekenen. Het is een fruitige zoete smaak met een duidelijke Haze invloed en een ‘spannend toefje Skunk’, aldus Amsterdam Genetics. Medicinaal is Candyfloss goed in te zetten als lustopwekkend wietje in de slaapkamer, al kan het hoge THC-percentage er ook voor zorgen dat jullie samen heerlijk liggen te snurken. Ook tegen stemmingsproblemen en stress doet ze het goed, maar wie last heeft van angsten kan zich door Candyfloss wel snel overweldigd voelen.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Quicksilver, Sugar Punch
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Smaak: zoet, snoep, fruit
  • Effect: Opbeurend, vrolijk, hoofd-high
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
(advertentie)