(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gelato is een van de populairdere wietsoorten van de laatste jaren, die vanwege de frisse zoete smaak naar Italiaans schepijs vernoemd is. En net als kiezen in een ijssalon kan het kiezen van een Gelato een lastig klusje zijn; er bestaan namelijk vele Gelato fenotypen én kruisingen. Maar als je de meest potente variëteit zoekt dan moet je Gelato #41 hebben. 

Wie graag een keer Gelato wietsoort wil kweken, die heeft een hoop te kiezen. Er zijn namelijk een aantal verschillende versies van de kruising tussen Sunset Sherbet en Thin Mint GSC. Gelato #33 bijvoorbeeld, of Gelato #45, Larry Bird of gewoonweg Gelato. Het zijn allemaal verschillende hybrides en kruisingen tussen Sherbet en Girl Scout Cookies soorten met net even andere eigenschappen. Gelato #41 springt er echter uit vanwege de enorme potentie, die zelfs de meest geoefende wietroker verrast.

AKA Bacio Gelato

Volgens zadenbedrijf Seed Stockers is Gelato #41 zelfs de beste van alle Gelato soorten. Maar uiteraard hangt dat sterk af van je eigen voorkeuren. Zijn kweekgemak, een grote opbrengst, zoete smaak en een zeer sterk effect echter gewild, dan moet je nummer #41 hebben. Deze variant staat onder Amerikaanse West-Coast kwekers en cannabisliefhebbers ook bekend als Bacio Gelato, om het kiezen van de juiste Gelato nog maar wat verwarrender te maken…

Hoe dan ook, Gelato #41 is een bijzondere wietsoort en de moeite van het kweken meer dan waard. Hoewel moeite? Net als alle Gelato wietsoorten laat Gelato #41 zich gemakkelijk en eenvoudig kweken. De indica dominante hybride wordt gemiddeld hoog en produceert onder de juiste omstandigheden tot ruim 20% THC. De opbrengst daarbij is zo goed als gegarandeerd veel, de rook is zoet, dik en romig van smaak, en het effect is uiterst krachtig.

Uitzonderlijk sterk

Wanneer je Gelato #41 aan een eerste test gaat onderwerpen, kun je een vredig en kalmerend indica-effect verwachten, dat langdurig blijft hangen. Het effect kan zelfs motiverend werken als je het rustig aan doet. Rook je echter veel wiet dan kan de werking in het geval van Gelato #41 je echter flink om de oren slaan! Het effect van een hoge dosis is volgens zadenbedrijf Seed Stockers zelfs uitzonderlijk sterk voor een wietsoort die tot zulke hoge opbrengsten in staat is.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Sunset Sherbet, Thin Mint GSC
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, romig
  • Effect: kalmerend, ontspanning, zeer sterk in hoge doses
  • Zadenbedrijf: Seed Stockers
(advertenties)