(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Aan het buitenwietfront begint de bloei op gang te komen voor iedereen die zijn wietplanten buiten niet verduistert. Zo ook bij onze buitenwiet correspondent, die onder andere twee hele mooie wietplanten in scrog opstelling heeft staan. 

Beste wietvrienden,

Vorige week hebben jullie kunnen lezen hoe ik mijn Frisian Dew en Passion #1 van Dutch Passion nog een keer plat heb gelegd. Ik maakte het scrogrek een stukje groter en bond alle takken nog een keer omlaag voordat de bloei zou beginnen.

Op de linkerfoto zie je hoe de twee planten er direct na het platleggen uitzagen, een raar gezicht. Rechts zie je dat de boel al weer mooi opgetrokken is. 

Wietplanten zijn erg sterk, en kunnen een hoop hebben, ik heb de twee dames behoorlijk hard aangepakt bij het platleggen, maar de toppen richten zich weer razendsnel naar het licht. Dat vind ik ook zo mooi aan de plant, je kunt er mee spelen zoveel je wilt maar ze zal zich altijd herstellen, mits ze maar genoeg water, licht, voedingsstoffen en lucht krijgt.

Buitenbloei begonnen

Mijn tuin is omgeven door redelijk wat kunstlicht ’s nachts, en hoewel er een grote heg staat tussen de nachtelijke lichtvervuiling en de dames in mijn tuin, was ik toch wel opgelucht om deze week de eerste bloei in de toppen te zien. Ik was eerlijk gezegd best een beetje bang dat mijn planten door het kunstlicht helemaal niet in bloei zouden gaan.

20140816_101817

Hierboven zie je een van de eerste topjes aan mijn Passion #1 plant. Ook de Frisian Dew is aan haar bloeifase begonnen. Vreemd genoeg is alleen aan de Early Skunk nog geen haartje van de bloei te zien…

20140816_101715

Early Skunk ziet er mooi uit maar maakt haar naam nog niet waar want er is nog geen bloei te zien…

Early Skunk

De Early Skunk plant geniet weliswaar zichtbaar van de volle grond, waar ik haar twee weken geleden inzette, maar ze laat nog geen enkel teken van bloei zien. Ik hoop dat ik jullie volgende week wel op een mooie bloeifoto van de Early Skunk kan trakteren. Voor nu zullen jullie het met de foto hiernaast moeten doen.

White Russians

De twee autoflower White Russians blijken erg kleine plantjes en zijn een heel ander slag autoflowers als de twee die ik eerder deze zomer kweekte, die waren zeker drie keer zo hoog en ik schat wel vier keer het volume van de White Russians.

De Russische dames staan wel heel mooi in bloei en vormen al mooie topjes, ik hoop dat deze wietplantjes straks een grote top gaan vormen, zodat ze ondanks het kleine formaat, toch behoorlijk wat op zullen leveren.

Ik heb nog drie White Russian zaadjes over en een heel leuk klein kastje met T-Neon lampen waarvan ik denk dat deze autoflowers heel mooi inpassen. Het zijn superschattige plantjes die wel heel lekker sterk geuren, ik denk dat de smaak ervan superlekker zal zijn straks en kan niet wachten om ze te proeven.

Nu dat alle planten aan het bloeien zijn (ik verwacht dat ook de Early Skunk weldra zal beginnen) wordt het voeden wat makkelijker en kan ik voor alle planten gewoon een gieter met voedingswater met bloeivoeding aanmaken. Ik geef een bloeivoeding van Plagron aan alle dames.

Hier zie je de leuke White Russians in hun veel te grote potten, de 15-liter pot hebben deze kleintjes helemaal niet nodig, maar we gaan zien wat het voor ze doet…

De White Russians zijn erg klein, om ze tegen eventuele najaarsstormen te beschermen heb ik ze vastgezet met wat tuingaas.

Tot volgende week wietvrienden, ik hoop dat de zon nog wat gaat schijnen zodat de toppen dan goed gegroeid zijn. Hastalapasta!

(advertenties)