(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Oke, we zitten nog volop in de zomer maar wist je dat je ook in de winter een wietplantje kunt kweken onder de zon? Een mooie vensterbank onder een raam op het zuiden is alles wat je nodig hebt voor je eigen winterwietje. 

5 Tot 6 uur zonlicht per dag, of een combinatie van zonlicht en een mooie felle lamp zoals bijvoorbeeld een TL-bak, wat goede aarde, water en voedingsstoffen. Daarmee kun je al een paar prachtige kleine wietplantjes kweken om heerlijk van te roken.

Om ervoor te zorgen dat je wietplanten in de winter lang genoeg in de groeifase blijven voor een mooi formaat, moet je ze alleen in de donkere periode storen met licht. Zolang je ze elke nacht een uurtje in het licht van een spaarlamp zet zullen ze in de groeifase blijven. Wanneer je ze groot genoeg vind stop je met het ’s nachts storen met licht zodat ze in de bloei gaan.

herb 003

Om ervoor te zorgen dat ze een ongestoorde en donkere nacht krijgen in de bloeifase kun je ze bijvoorbeeld in een kast zetten. 6 Tot 8 weken later kun je oogsten en heb je zeker een paar lekkere topjes winterwiet.

(advertentie)