(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen in Nederland maakt de politie er een potje van (van het cannabisbeleid), ook in India kunnen ze er wat van. Wat heet; vier politieagenten in de hoofdstad New Delhi hebben een nieuw (procentueel) afroomwereldrecord gevestigd door van de 160 kilo wiet die ze van een dealer in beslag namen maar liefst één kilo naar het politiebureau te brengen!

99,37% is voor Bassie

Tuurlijk, als hardwerkende en onderbetaalde politieagent in India moet je wel heel sterk in je sandalen staan om niet af en toe wat bij te beunen terwijl je je werkkloffie nog aan hebt. Maar zo bont als de vier agenten – waaronder twee subinspecteurs – het in New Delhi het deze maand maakten… nee dat is werkelijk ongehoord!

De krant The Times of India is blijkbaar wel wat gewend qua corruptie van overheidsdienaren, want die brengt het nieuws afgelopen vrijdag vrij klein en onderkoeld. Terwijl dit toch een verhaal is om van te smullen, aangezien de vier bad cops liefst 99,37 procent van de drugsvangst in eigen zak stopten.

160 kilo illegale wiethandel

Goed, de feiten dan. De vier rotte appels zijn in dienst van het Jahangirpuri politiebureau en op de toch al onzalige datum van 11 september vatten zij in een huis in het noordwesten van de stad ene Anil in de kladden. De beste man was vanuit Odisha naar de mega-metropool (in 2011 woonden er al 21,75 miljoen mensen) gekard met als bagage 160 kilo wiet. Helaas voor hem mag dat ook in India niet zomaar.

Afromen, het komt in de beste politiekringen voor… [illustratie: ProStockStudio/Shutterstock]

Maar hé, de wet is buigzaam in deze contreien en dus mocht de groothandelaar in psychoactieve planten zonder verdere carrièreschade zijn weg vervolgen, uiteraard wel na het achterlaten van de volledige lading én het betalen van een niet nader gespecificeerde omkoopsom aan de politiemannen.

Agenten verkopen wiet

De vier agenten in India gingen vervolgens tot het uiterste gaatje met het afromen van in beslag genomen illegale substanties en levereden slechts 1 kilo van de 160 kilo wiet in op hun bureau. Dat wekte echter toch wel enige argwaan en zo mocht Anil in een later stadium alsnog zijn verhaal komen doen op het politiebureau.

Daar deed ie totaal niet moeilijk – maar best wel ondankbaar als je het vanuit de andere kant bekijkt – en zette hij de ACP (Operations afdeling) op het spoor van zijn vier omgekochte kwelgeesten.

Volgens de deputy commissioner van de politie in noordwest New Dehli, ene Vijayanta Arya, hebben de vier stoute jongetjes uit zijn klas – inmiddels vet geschorst uiteraard – de 159 kilo afgeroomde wiet ook nog eens verkocht op de zwarte markt…

[openingsbeeld: doomu/Shutterstock]
(advertentie)