(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

 

‘Ontdek het erfgoed van de bloeiende Nederlandse hennepgeschiedenis in deze authentiek gerestaureerde windmolen, net buiten Amsterdam.’ Aldus de wervende tekst op de homepage van het befaamde Hash, Marihuana & Hemp Museum op de minstens zo befaamde Wallen in onze hoofdstad. Daar worden namelijk ook kaartjes verkocht voor een bezoek aan de nieuwe ‘dependance’ van het museum, een volledig gerestaureerde ‘hennepklopper’. En niet zomaar een hennepklopper, maar de enige nog werkende hennepklopper ter wereld!

Opnieuw een geweldig initiatief van Ben Dronkers, de baas van Sensi Seeds en het Hash Museum, die ook zo dol is op hennep(geschiedenis). Zo heeft hij niet alleen Hempflax vezelhennepfabrieken in Groningen en Roemenië, maar eert hij ook de vaderlandse geschiedenis van hennep met dit nieuwe in een windmolen draaiende hennep-museum ‘De Paauw’ in Nauerna.

Dat is midden in de Zaanstreek – hennepgebied van weleer – en het restauratiewerk is kundig uitgevoerd door de Stichting Zaanse Pakhuizen. Je kan er alleen op zaterdag terecht om met eigen ogen naar de volle vitrines te kijken en dus exclusief te zien hoe het hennep klopproces in zijn werk gaat!

(advertentie)