(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de VS zijn begin november verkiezingen: voor het presidentschap, maar ook in een aantal staten voor legalisering van (medicinale) wiet. Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk cannabis liefhebbers naar de stembus gaan, is er nu de ‘Ballot Box’. Dat is een doosje met 5 voorgedraaide joints én een kopie van de Bill of Rights met een QR-code die je doorlinkt naar het ‘Cannabis Voter Project’.

Cannabis consumenten zijn geen bankplakkers

De geestverruimende Ballot Box is een idee van mediabedrijf Higher Ground en wietmerk Saint Joints. In de VS mag je alleen stemmen als je je hebt geregistreerd als kiezer en om dat voor elkaar te krijgen kunnen klanten van marijuana dispensaries in de staten Californië, Oklahoma en Washington nu dus een doosje joints kopen.

Hoofdredacteur Michael A. Stusser van Higher Ground Media verklaart de stunt: “Wij willen de dialoog bevorderen over cannabis. Soms met humor, soms door verrassende mensen te interviewen zoals politieagenten of leraren. We willen ook actief deelnemen aan de gemeenschap en de samenleving als geheel. Met de Ballot Box krijgen we de kans om wat vooroordelen weg te werken. Cannabis consumenten zijn niet vastgeklonken aan hun bankstel. Wij registreren ons om te stemmen en deel te nemen aan het democratische proces.”

De Ballot Box met joints, een kopie van de Bill of Rights en een QR-link naar het Cannabis Voter Project

Burgerlijke vrijheden – inclusief wiet(teelt)

Ook bij wietbedrijf Saint Joints is de baas opgetogen over de marketingstunt in verkiezingsstrijd. Lawrence Perrigo: “Wij zien onszelf niet alleen als leiders in het veld van legale cannabis, maar als leden van de mainstream gemeenschap. De samenwerking met Higher Ground is onze nieuwste inspanning om bewustzijn te creëren en te laten zien hoe cannabismerken – en consumenten – méér doen dan high worden. Wij zijn ook highly engaged in het democratische proces.”

Behalve dat je via een QR-code linkt met de website van het Cannabis Voter Project, bevat de Ballot Box naast 5 eersteklas joints onpartijdige informatie over de verkiezingen en het stemmen. En een kopie van de Bill of Rights; de eerste 10 amendementen van de Amerikaanse Grondwet die veel van de burgerlijke vrijheden garanderen.

En zeg nou zelf: legale wiet – kweken en consumeren – behoort daar toch zeker ook bij?!

(advertenties)