(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wij spitten op de redactie dagelijks alle nieuwsberichten over opgerolde wietkwekerijen door en dan valt één ding op: bijna altijd sneuvelt de plantage door toedoen van een – veelal anonieme – tipgever. De politie moedigt dit erbij lappen van medeburgers dan ook enorm aan. Bijvoorbeeld door op de sociale media burgers op te roepen ‘verdachte situaties’ te melden, want ‘dat is belangrijk’. En voor de politie zelf is het natuurlijk ook belangrijk, want zo kunnen ze makkelijk scoren in de statistieken van opgeloste ‘misdaden. Zoals met deze ondergrondse bunker in Deelen dus.

Met z’n allen op pad naar het buurtschap

De eer (*proest) van het oprollen van de ondergrondse wietkwekerij in Deelen – een buurtschap met slechts 100 inwoners dat deels in Arnhem en deels in Ede ligt – gaat uiteraard weer eens naar de wijkagenten. Die lopen nu eenmaal fier voorop in de strijd tegen de ondermijning (*proest).

In dit geval maken de wijkagenten van Lunteren via Instagram melding van het feit dat ze samen met de Politie Ede en de wijkagent van Ede op pad zijn geweest in het buitengebied. Dat gebeurde overigens al vorige donderdag, maar nieuws uit buurtschappen dringt nu eenmaal pas laat door tot de bewoonde wereld.

Twaalfhonderd wietplanten onder de grond

Dat het blauwe gezelschap op het plattelandspad ging, was dus weer eens uitsluitend en alleen te danken aan een burger die een medeburger erbij lapt omdat die iets met planten doet wat/die de wetgever heeft verboden. Nou ja, gevolg van de anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem was dat er ‘een instap’ plaatsvond in een woning in Deelen.

In de woning zelf was weinig aan het handje, maar in een ‘ondergrondse schuur/bunker, behorend bij deze woning’ des te meer. Daar troffen de verzamelde (wijk)agenten namelijk het niet flauwe aantal van 1.200 wietplanten aan!

Grotendeels vernietigd

Drie mensen die zich om en nabij de dames bevonden, zijn aangehouden. ‘De verdachten zullen zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden’, beloven de wijkagenten van Lunteren op hun Instagram. Bovendien wordt er naast het politieonderzoek ook nog extra controle door de gemeente en de omgevingsdienst aangekondigd. Dus dan weet je het wel; deze woning gaat voor minstens drie maanden op slot voor de bewoners.

En dan struikelen wij op de valreep nog over een vreemd zinnetje van de politie, namelijk dit: ‘De kwekerij is geruimd en de goederen zijn grotendeels vernietigd’.

Hoezo GROTENDEELS?! Is er ergens nog iets niet vernietigd dan en aan de welbekende strijkstok blijven hangen? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, want de politie zelf is alweer op boevenpad naar aanleiding van de volgende anonieme melding over iemand die ergens iets doet met plantjes…

(advertenties)