(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Over naar Parochiezaal de Chalet in Treebeek, een wijk in de Limburgse plaats Brunssum. Inderdaad, dat is diep in het katholieke Limburg. Katholieken zijn er tegenwoordig wel wat zeldzamer dan voorheen, maar dat geldt geenszins voor wiet(planten). Die groeien er als de broden en vissen van good old Jezus zelf. En zelfs voormalige kerkelijke panden zijn daarbij niet ‘veilig’ zo blijkt.

Na god, party’s en dans komt de wiet!

Om maar gelijk even te ontzenuwen dat de kerk zelf anno 2020 in de wiethandel zit om de opgedroogde collectie-inkomsten te compenseren… Was dat maar waar! Nee, volgens de regionale nieuwssite ZO-NWS ‘was de pastoor niet op de hoogte van het feit dat er een hennepkwekerij in zijn gebouw was ingericht’. Nou, dat zullen we dan maar… eh, geloven.

Tja, daar hang je dan… [beeld: please buy my work I/Shutterstock]

Eerst maar even de feiten. Sinds 2017 stond het pand aan de Komeetstraat 25 in Brunssum leeg. God en alleman hadden het pand – dat ook nog dienst heeft gedaan als partycentrum en dansschool – verlaten zogezegd. Hoogste tijd voor een herrijzenis van de enige echte plant van God, nietwaar?

Vier Opticlimats voor 913 wietplanten

En de kweker van dienst pakte het voortvarend aan in de parochiezaal, dat dient gezegd. Niet alleen stonden er 913 wietplanten, er draaiden ook vier Opticlimats in de plantage. Dat zijn de echt professionele klimaatregelaars, apparaten van duizenden euro’s per stuk. Volgens ambtenaar Ger van der Wijst van de gemeente Brunssum, die als hoofd toezicht en handhaving over de zaak twitterde, was de hele godganse handel bij elkaar goed voor 24k.

Onze lieve Vrouw van de H. Rozenkrans

Goed, hoe nu verder? De planten en apparatuur hebben het aardse bestaan inmiddels verruild voor het paradijs in de hemel de eeuwige dood. Vanzelfsprekend staat de gemeente met het zwaard van het Damocles-beleid in de hand te trappelen om de parochiezaal drie maanden op slot te gooien.

Maar hoe zit het met de vertegenwoordiger van God op aarde, in dit geval de pastoor? Ambtenaar Van der Wijst krijgt het laatste zalvende woord, opgetekend door ZO-NWS: “Het pand behoort tot de opstallen van de RK Kerk en Parochie Van onze lieve Vrouw van de H. Rozenkrans te Treebeek. Wij gaan nu de eigenaar én de huurder van het betreffende pand aanschrijven dat wij een hennepplantage hebben aangetroffen.”

Amen.

[openingsbeeld: GELBERT REYNARA/Shutterstock]
(advertentie)