(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Daar is ie weer, de weekaanbieding ‘2 voor de prijs van 1’ met (helaas) de politie in de persoon die van de aanbieding profiteert. Zo hebben we de klassieker ‘hevige wietstank’ in combinatie met een niet afgeplakt raam in Arnhem. Het andere geval in Veldhoven is nog niet-slimmer, want daar liet men gewoon urenlang de voordeur open staan!

Erg veel last van hevige wietlucht

Eerst maar eens naar Arnhem karren en wel naar de van Monopolie bekende Steenstraat. Afgelopen zaterdag stond daar bij een pand ineens de politie voor de deur en niet zonder idee waarom. Het was de dienders van de Politie Arnhem-Noord namelijk via een ‘melder’ ter oren gekomen dat het nogal meurde. De bellende klager (of klagende beller als je wilt) had volgens de politie ‘erg veel last van een hevige wietlucht’, zo lezen we op de Facebook-pagina van genoemd korps.

‘Toen wij ter plaatse kwamen roken wij het ook overduidelijk’, gaat het bericht verder. Tja, dan is het eenvoudig om het voorzetje binnen te koppen (zonder kloppen). Om een en ander nóg makkelijker te maken voor Oom Agent, bleek de eigenaar van de hevige wietlucht alle ramen afgeplakt te hebben op ééntje na. De politie: ‘En ja, daar was een afzuiginstallatie te zien en verschillende buizen waarvan wij weten dat deze bij een wietkwekerij gebruikt worden. Bingo dus.’

Dubbele bingo zelfs durven wij te stellen, want behalve de wietkwekerij werd er ook een wietdrogerij aangetroffen. Met best wel veel wiet die te drogen lag. Een laatste groet aan al dat lekkers dat ons nooit zal bereiken:

Even een open deur in trappen…

Nog veel bonter maakt wietkweker nummer twee het. Daarvoor rijden we naar de ‘Wietschuur van Europa’ ofwel de provincie Noord-Brabant. In dit geval naar Veldhoven, een nondescript voorstadje van Eindhoven. Maar ook in nondescripte steden wonen mensen die dolgraag bellen met blauwhemden. Eentje daarvan tipte zaterdag de politie met de droge mededeling dat er ergens ‘al de hele dag een voordeur open staat’.

Zo’n buitenkansje laat de politie natuurlijk niet liggen: zomaar ergens binnen kunnen vallen zonder dat je een huiszoekingsbevel hoeft te tonen! Op de Facebook-pagina van de Politie Veldhoven-Waalre lezen we dat de dienders dit deden ‘samen met operationeel specialist Joost’.

Nou ja, volgens ons hoef je niet heel lang door te leren om via een open voordeur een pand te betreden, maar soit. De politie: ‘In de woning werd door ons een hennepkwekerij aangetroffen. Alles opgeruimd en vernietigd en bewoner kan wat komen uitleggen.’ Tja, een kleine beetje dom zou onze koningin zeggen, want ook in dit geval rest ons niets anders meer dan de allerlaatste foto van iets wat heel mooi had kunnen zijn:

(advertentie)