(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wiet kweken kan iedereen, maar een mega-opbrengst kogelharde, van de hars druipende connaisseurswiet waar elke blower van gaat watertanden, daar kan niet iedereen over meepraten. Acht korte kweektips voor betere wiet. Want betere wiet, wie wil dat niet? 

Veel kwekers denken dat je de allergrootste lampen en duurste hydrosystemen nodig hebt om echte coffeeshopkwaliteit wiet te produceren. Tuurlijk, het helpt wel, maar de meeste winst is te behalen met de juiste kweekkennis.

1. Genetica

Wil je goede wiet kweken dan moet je starten met goede genetica! Dus geen zaadjes uit een topje wiet pulken maar investeren in mooi zaad of stekken kopen van een betrouwbare bron.

2. Kogelharde toppen

Fluffy en inferieure topjes worden bij de binnenkweek 9 van de 10 x veroorzaakt door een te hoge temperatuur bij de toppen. Pak er een thermometer bij en zorg ervoor dat het rond de top van de plant onder de 27 graden Celsius blijft. Buiten kun je ook last hebben, bijvoorbeeld als een autoflower in hartje zomer aan het afbloeien is. Dan kun je hem met een fijne nevel besproeien om af te koelen. Gebruik een top booster om een kalium tekort te voorkomen.

3. Keep it simple

Houd het simpel en voorkom de meest gemaakte fout: te veel water geven. Til je potten dagelijks even op om te voelen of het echt wel tijd is om te bewateren. Geef ook niet te veel voeding, dat is de meest gemaakte fout nummer 2. Houd je aan voedingsschema’s en check de EC-waarde. Heb je geen EC meter, kun je meestal nog beter iets te weinig, dan te veel voeden.

4. pH!

Koop een pH meter en houd je pH op 5,8 tot 6,0

44732459291f799bf61ao

5. Oogst niet te vroeg

De meeste mensen hebben geen geduld en hakken hun planten te vroeg om. Kijk met een vergrootglas of een microscoop of de meeste trichomes melkachtig van kleur zijn. Als dit zo is is de wiet rijp voor de oogst. Kweekguru Soma zegt zelfs dat hij altijd een week daarna oogst.

6. Luchtvochtigheid

Hou je luchtvochtigheid op peil, in de groeifase rond de 60% en in de bloei rond de 40%. Voor extra harsproductie in de laatste fase van de bloei 35%

7. drogen en curen

Droog je wiet na de oogst langzaam en in het donker. Dus zonder verwarming maar wel met wat aanvoer van verse lucht. Als de wiet droog is ga je curen, bewaar je wiet daarvoor in een afsluitbare weckpot in het donker. Elke dag moet je even de pot openzetten om waterdamp weg te laten. Hoe langer je cured, hoe beter je wiet zal smaken.

8. Spoelen!

In de laatste twee weken mag je geen voeding meer geven maar alleen afgezuurd water, zo kan je plant het nog aanwezige chlorofyl afbreken. Het zal de smaak van de wiet verbeteren.

(advertentie)