(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Paul Slettenhaar van VVD Amsterdam is de wiettrut van Nederland. In de VS gaat de eer naar Chris Christie, gouverneur van New Jersey en Republikeins presidentskandidaat. Hij vindt het nodig om zijn anti-wiet agenda door te drukken, o.a. door wietliefhebbers ‘zieke mensen’ te noemen. What the fuck?

Christie is één van de vele Republikeinen die zich beschikbaar heeft gesteld als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2016. Nu hebben we absoluut niets tegen zwaarlijvige mensen, maar Christie’s ego is waarschijnlijk van even grote omvang als zijn figuur.

Ziek

chris christie tonight show

Ondanks dit soort walgelijke uitspraken is Christie (rechts) nog altijd welkom op televisie, zoals hier bij de Tonight Show

Dat moet ook wel als je dingen zegt zoals ‘wietliefhebbers zijn ziek’ en ‘alle zieke mensen in plaatsen als Colorado moeten worden behandeld door federale agenten’, zoals hij vorige donderdag in een speech deed. In 2014 was hij al naar Colorado gereisd, waar hij vooral de azijnzeiker uithing door te zeggen dat het legale cannabisbeleid ‘de levenskwaliteit vermindert’.

Federaal

O ja, Chris? Misschien moeten ze je even bijpraten over de jaaromzet en het geld dat naar het onderwijs gaat dankzij de legalisering in Colorado. Dan pas doe je je mond open, capice? Maar voor Christie betekent wat de staten zeggen niets. Hij wil namelijk een federaal anti-wietbeleid, want de federale wet gaat boven de staatswet, vindt hij. Christie is daarin wel anders dan zijn Republikeinse collega’s Jeb Bush, Ted Cruz en Rand Paul, die ook niet erg positief zijn over marihuana, maar staten in ieder geval hun gang willen laten gaan…

Mediwiet façade?

vivian wilson

Vivian Wilson uit New Jersey lijdt aan het syndroom van Dravet. Haar vader confronteerde Chris Christie 2 jaar geleden waarom er geen werk werd gemaakt van makkelijk beschikbare mediwiet

Tegen CNN zeikt Christie verder dat hij een tegenstander is van mediwiet. Dat is namelijk een ‘façade voor legalisering’. Zelf was hij in zij  staat New Jersey alleen bereid om het gebruik ervan in weinige mate toe te staan in zijn staat na een lobbycampagne waar hij tegenover de vader van een ziek meisje met Dravet-syndroom kwam te staan, een zeldzame vorm van epilepsie. Kan Christie niet gewoon een keer zijn bek dicht houden en kijken naar de honderden bewijzen van de werking van mediwiet, waaronder het behandelen van epilepsie?

Schijn tegen

Gelukkig zal een eikel als hij niet verkozen worden tot president, want hij heeft namelijk alle schijn tegen. Uit enquêtes blijkt namelijk dat het merendeel van de Amerikanen legale cannabis wil en maar liefst 81 procent legale mediwiet wil. En extra belangrijk voor Christie is dat ruim 64 procent tegen zijn federale aanpak is, oftewel het opdringen van federale anti-wietwetten in staten waar het gewoon legaal is.

En de winnaar is…

Beste Chris, door je achterlijke gedachtegang doe je niet alleen het Amerikaanse volk tekort maar schiet je jezelf ook in de voet. Je Republikeinse collegakandidaten hebben namelijk al lang door dat ze veranderingen in de publieke opinie niet kunnen negeren, hoe anti-wiet en stuck up ze ook zijn. Helaas wil jij niet wakker worden voor de waarheid, en daarom heb jij de titel Wiettrut van de VS honderd procent verdiend!

(Uitgelichte foto: Luigi Novi)

 

(advertenties)