(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nouja zeg! Worden we nou echt geregeerd door een stelletje trutten in Nederland? Is er eens een keer een ludieke wietactie tegen de vertrutting van Amsterdam dan is daar meteen Paul Slettenhaar van de VVD om de actievoerders financieel verantwoordelijk te stellen.

De prijs voor de RollingStoned wiettrut van het jaar kan wat ons betreft linea recta naar stadsdeelbestuurder van Amsterdam Paul Slettenhaar. Terwijl zijn gemeente namelijk ons geld over de balk smijt aan bijvoorbeeld een nieuwe huisstijl (100.000 euro), een noord-zuidlijn (3,1 miljard euro) en ‘schoonmaakgeld’ (miljoenen) om maar eens wat te noemen, presteert hij het namelijk om te gaan miepen over opruimkosten van hennepplantjes in het Vondelpark.

yoghurt

Yoghurtbars. Lekker degelijk en politiek correct

Als protest tegen de vertrutting in Amsterdam (peeskamers op de wallen en coffeeshops moeten dicht en als we niet uitkijken zijn er straks alleen nog maar yoghurtbars over) besloot een kunstenaarscollectief genaamd Indebt Studios de stad vol te zaaien met hennepzaad! Iets wat wij hier op RollingStoned uiteraard alleen maar toejuichen.

Kosten?

Maar goed, Paul Slettenhaar heeft zijn naam zelf ook niet mee en wil de naam van het kunstenaarscollectief (Indebt) achter deze mooie wietactie nu dus net zo treffend maken als die van hemzelf. Door de kosten van het verwijderen van de ingezaaide hennepplantjes op hen te verhalen dus. Maar over welke extra kosten heeft Paul Slettenhaar het dan eigenlijk?

Want kijk, dat de gemeente Amsterdam geen geld genoeg heeft voor opruimwerkzaamheden is natuurlijk hun eigen schuld. Dat moet Paul Slettenhaar dan niet middels een paar vrolijke tuiniers proberen te compenseren. Het Amsterdamse Vondelpark moet ten eerste sowieso toch onderhouden worden dus dat schoffelen van een hennepplantje meer of minder zijn de kosten natuurlijk niet. Dit lijkt ons nou precies een mooi voorbeeld van de vertrutting waar Indebt Studio tegen protesteert.

Voordat we verdergaan willen we even zeggen dat we de actie van Indebt nu dus helemaal geslaagd vinden nu Slettenhaar zich ermee heeft bemoeid. De kunstenaars zijn erin geslaagd om de vertrutting van onze hoofdstad ontzettend goed onder de aandacht te brengen en dat wordt door Paul Slettenhaar’s bemoeienis nog eens extra versterkt. Sjappo en respect!

hemp1

Een hennepplantje. Snel, verberg alle vrouwen en kinderen!

Drugscultuur?

Dus. Slettenhaar verdient wat ons betreft zeker de titel van wiettrut van het jaar. Hij maakt zich namelijk zorgen over de vele gezinnen die het park bezoeken waarvan de kinderen door deze actie geconfronteerd zullen worden met de – en nu komt ie – drugscultuur. Laat ons toch niet lachen, een drugscultuur zien deze kinderen iedere vrijmibo al, en dat is een stuk gevaarlijker dan een paar onschuldige hennepplantjes! Trouwens? Alsof Amsterdamse kinderen nog nooit iemand van een jointje hebben zien genieten in het Vondelpark?

Ja, jij vind het misschien erg grappig worden allemaal, maar Slettenhaar vindt het dus “echt niet grappig”, zo lezen wel op de site van de Telegraaf. Hij belooft dat het stadsdeel Zuid indien nodig juridische stappen zal nemen tegen de kunstenaars van Indebt. Volgens hem is het nog niet duidelijk hoe groot de schade zal zijn maar volgens ons wel: 0 euro dus want een beetje toerist plukt zo’n hennepplant natuurlijk meteen als souvenir, de planten die dat overleven worden vanzelf geschoffeld door de plantsoendienst en als ze wel blijven staan trekken de planten juist enorm veel toeristen aan, het is maar hoe je er tegenaan kijkt.

Het moge duidelijk zijn, de wiettrut van het jaar is Paul Slettenhaar van de VVD in Amsterdam. Maar de directeur van het Amsterdamse Rijksmuseum doet ook nog een duit in het spreekwoordelijke zakje. Hij vindt de actie van Indebt een ‘daad van vernieling’ omdat de beplanting in de stadsparken ieder jaar zorgvuldig wordt afgestemd door tuinarchitecten en botanisten …op wat? Precies, de vertrutting.

(advertenties)