(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Woensdag gehaktdag zeggen ze wel eens, in kringen van vleeseters in ieder geval. Maar het aloude Nederlandse gezegde gaat ook op voor wiet en Brabant. Neem afgelopen woensdag bijvoorbeeld, toen er in zowel Breda als in Roosendaal gasten zijn opgepakt met behoorlijke hoeveelheden verboden groen. Maar bij een van die twee Sjaken was iets vreemds aan de hand…

Brabantse kiloknaller #1

Laten we eerst beginnen met de 23-jarige kerel die vorige woensdag in Breda in zijn eigen huis gepakt is met iets meer dan de toegestane of althans wettelijk gedoogde vijf grammetjes cannabis. ‘Bredanaar (23) thuis opgepakt met partij wiet ter waarde van 22.000 euro‘, kopt het AD erover.

Dan denk je dus: hoeveel gram of kilogram is dat dan 22k? Wel, tegen de huidige prijzen gaat het dan om ‘ruim zes kilo softdrugs’. Ofwel, bij de politie lopen ze nog wat achter op de realiteit – een realiteit die bovendien door inflatie wordt geteisterd – aangezien we hier met wiet van 3.500 euro per kilo te maken hebben. Een waar koopje dus anno 2022!

Toch is de kei-lage kiloprijs in Breda niet eens het meest opvallende aan het nieuws in het AD. Nee, dat is toch wel deze opmerking van de politie, die het blijkbaar zelf ook opvallend vindt dat er hier eens géén sprake was van een anonieme tip – voordat ze in actie kwamen. Screenshotje:

Hoezo ‘helaas’?!

Brabantse kiloknaller #2

Snel naar de andere Brabantse woensdag-Sjaak, te weten een bewoner van de Memlincstraat in Roosendaal. Daar viel de politie gelukkig wel binnen nadat ze een fijne tip hadden gekregen, want stel je voor dat ze ook hier zelf aan de bak hadden gemoeten… dat kan nooit de bedoeling zijn natuurlijk.

‘Bij binnenkomst roken de dienders meteen de geur van hennep. Ook lag er een groot aantal plastic zakken met henneptoppen in het huis’, schrijft dagblad BN DeStem over de zaak. En wij gebruiken de term kiloknaller bepaald niet voor niks, want hier vlakbij de Belgische grens werd liefst 26 kilo wiet aangetroffen. En dat ziet er – netjes door de politie op straat voor de foto voor het grote publiek uitgestald – dan zo uit:

Maar wacht heel even, wat zien wij daar linksonder op het kiekje staan? Een heel klein Rosin-persje wellicht, voor het eenvoudig maken van smakelijke concentraten zonder gedoe?

Maar nee jongens, het is een pillenmachine!

Wat doet een eenzame pillenmachine bij 26 kilo-zakken wiet, zul je je afvragen. Geen flauw idee. Misschien dat we er ooit nog achterkomen dankzij nog meer van dat ‘goed politiewerk’ zoals in Breda, wie zal het zeggen…

(advertentie)