(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Heel soms komt het wietboontje ook om zijn loontje. Moet je maar netjes je afval wegwerken, nietwaar? Wat twee Zeeuwen dus niet deden, met als smadelijk gevolg dat ze zijn opgepakt door de politie en wel eens veel spijt kunnen krijgen van het niet opruimen van hun eigen troep…

Troep opruimen

shutterstock_2338653

Ja ja, dan zit je mooi met de gebakken peren hè..? [foto: Lorraine Kourafas/Shutterstock]

Kijk, normaal gesproken zullen wij niet heel snel zeggen dat het verder prima is dat wietkwekers gepakt zijn. Dan moet je toch al dieren mishandelen of anderszins stompzinnig bezig zijn. Maar ook het milieu bewust vervuilen door stomweg ergens je afval weg te rossen kan wat ons betreft niet door de beugel. We hebben al zo’n slechte naam bij de ‘gewone burgers’, dus dan kunnen we op zijn minst netjes onze eigen troep opruimen of niet?

Oplettende burger

Aan die volstrekt normale handelswijze hadden een 21-jarige vrouw uit Goes en een 23-jarige man uit Hansweert in Zeeland echter schijt. Maar in dit geval zou die schijt hen als een boemerang terug in het gezicht kletsen, let maar op.

Op slinkse wijze dachten de twee wietkwekers zich deze zondag – ook dat nog, werken op de dag des heren – van hun restafval te ontdoen door dat achteloos vanuit hun auto weg te kwakken op de Wissekerkseweg in ’s-Heer Arendskerke. Maar hoewel het reeds donker was lette een burger in de buurt prima op. Hij zag de afvaldumping, noteerde het kenteken en belde de politie.

Van een koude kermis thuis…

Koud kunstje voor de Zeeuwse agenten om uit te vogelen waar deze dumpers woonden en algauw -we noteren 22.30 uur zondagavond – belden de blauwhemden aan bij de woning van het vermetele tweetal aan de Koos Vorrinkstraat in Goes.

En een nog veel kouder kunstje om de restanten van een wietkwekerij te ontdekken, binnen in het huis. Alle kweekmaterialen zijn in beslag genomen en gaan door de versnipperaar. De beide viespeuken (zogezegd) zijn gearresteerd…

Je bent dus een rund als je met je wietafval stunt 😉

[openingsbeeld: Lightspring/Shutterstock]
(advertenties)