(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We kennen allemaal die reclames van Zwitserleven, waarin ons een onbezorgde toekomst wordt beloofd. Welnu, het Alpenland zelf voegt alvast de daad bij het woord. Twee bedrijven slaan daar de handen ineen zodat alle recreatieve cannabis- en medicinale CBD-consumenten voortaan vanuit hun luie zetel voorgedraaide joints, premium smoking weed en olie online kunnen bestellen.

Echte wiet en geen hennep-bijproduct

‘Recreatieve tabaksproducten’. Met die ietwat eufemistische benaming bedoelen ze in Zwitserland dus cannabis. En niet zoals de Belgen doen – ‘cannabis’ als naam op uitsluitend hennep- en CBD-producten plakken – maar echte wiet. Weliswaar wiet met maximaal 1 procent THC, maar dat is toch nog altijd 5 keer zoveel THC als dat er hier in legale hennepproducten mag zitten. Maar in Zwitserland kweken ze dus echte, volwaardige cannabis strains (met veel CBD en dus weinig THC erin) en trekken ze niet wat extracties als bijproduct uit industriële vezelhennep zoals elders veelal gebeurt.

Goed, wat hebben die liberale Zwitsers nu verzonnen dat het vermelden waard is? Nou, wat dacht je van alles lekker makkelijk laten thuisbezorgen? Iets wat in de VS en Canada de gewoonste zaak van de wereld is, maar in Europa nog niet en al helemaal niet in Nederland. Zelfs onze coffeeshops mogen online geen grammetje verkopen. En dat is in deze tijden van lockdown, besmettingsgevaar en social distancing niet handig, zoveel is zeker.

Bij Cannabis Suisse winden ze er geen doekjes om…

Recreatieve tabaksproducten

Eind vorige week sloten Cannabis Suisse Corp. – een ‘volledig gelicenseerd Zwitsers cannabis cultivatie en distributiebedrijf voor recreatieve tabaksproducten en medicinale CBD-olie’ – een distributieovereenkomst met Hanfpost GmbH, dat al een sterke online positie heeft als verkoper van cannabisproducten.

Via een persbericht maakten de twee ondernemingen bekend dat de overeenkomst vooralsnog geldt voor twee jaar, maar met de bedoeling om een ‘langetermijn partnerschap’ aan te gaan. ‘De coöperatie brengt naar verwachting een constante, stabiele inkomstenstroom op gang uit een brede selectie van Cannabis Suisse’s productlijnen, die verkocht worden onder de merknaam Alpine Cannabis Brand. Die bevat premium smoking weed, voorgedraaide joints, CBD-oliën en pure vloeibare basishennep’.

Na kiosken en supermarkten nu ook online thuisbezorging

En we hebben het niet over een pakje cannabistabak links en een flesje olie rechts hoor. Kijk maar eens naar de indrukwekkende cijfers die Cannabis Suisse zelf op de website presenteert:

Behalve in 1.000 winkels en 700 supermarkten (!) liggen de eersteklas producten van de Zwitsers dus vanaf nu ook op het postkantoor, om van daaruit hun weg naar de consumenten te vinden. Cannabis Suisse spreekt openlijk uit dat ze via Hanfpost ‘de beste kwaliteit voor de laagste prijs willen leveren’ en dat ‘het bedrijf dus hoopt om een enorm gedeelte van de Hanfpost website te vullen’.

Heel de wereld veroveren, te beginnen met de buren

Daar doen ze in Zwitserland dus niet geheimzinnig over, dat het voornaamste doel geld verdienen is. Prima als dat met kwaliteit gebeurt. Maar er is meer. ‘Het partnerschap tussen beide bedrijven is niet alleen gebaseerd op financiële targets’, stelt de persverklaring, ‘maar wil ook solide vertrouwen opbouwen in de consistente en duurzame kwaliteit van Cannabis Suisse om premium producten naar de Zwitserse thuismarkt te brengen.’

En zoals gezegd: Zwitserland heeft het hoogste toegestane THC-percentage (1%) in Europa voor de verkoop van cannabisproducten in winkels (zonder medisch recept). Dat maakt het Alpenland tot een ‘perfecte geografische locatie om cannabisproducten te maken, met de bedoeling om de business op te schalen naar wereldwijde distributie’, aldus Cannabis Suisse. Als eerste komen de directe buurlanden aan de beurt belooft het bedrijf…

LEES OOK:   ‘Wiet light’ verkoopt als een dolle in Zwitserland

Mooi land hè dat Zwitserland? Zeker als je weet dat ook hun cannabis met dezelfde professionele degelijkheid wordt aangepakt als hun horloges, chocolade en geheime bankrekeningen. Zo zijn alle producten van de nieuwe online-combinatie volgens strenge kwaliteitseisen (geen schimmels, geen pesticiden e.d.) gecontroleerd in laboratoriums en geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid – kom daar maar eens allemaal om in Nederland…

(advertenties)