(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Midden tussen de weilanden in Oldemarkt, een dorpje in Overijssel, ligt een boerderij die als een magneet werkt op wiettelers. Dinsdag namelijk rolde de politie er voor de tweede keer in een jaar een cannabisplantage op. En waar het de eerste keer nog om ‘honderden planten’ ging, was het deze week BINGO met liefst tweeduizend wietplanten!

Gewild toevluchtsoord voor wiettelers

Over naar de inmiddels dus roemruchte boerderij aan de Oosterbroekenweg in Oldemarkt, een ‘gewild toevluchtsoord voor hennepkwekers’ volgens de Steenwijker Courant. Net voorbij de woonwijk Het Mallegat – what’s in a name – sloeg de politie dinsdag hard toe.

Opnieuw hard toe dus, want begin vorig jaar werden er bij een politie-inval al ‘honderden planten’ vernietigd. Maar het groene bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en dus stonden de smerissen dinsdag weer voor de poort van de boerderij.

Hoofdprijs voor politie na een tip

En dit keer maakten de dienders waarschijnlijk een dansje van vreugde, want nu konden er liefst 2.000 wietplanten op de dodenlijst van de war on drugs worden bijgeschreven. Volgens de krant in die regio goed voor ‘een slordige straatwaarde van bijna 185.000 euro’. Uiteraard gebeurde een en ander weer eens na een tip.

‘Naar de opbrengst kunnen de verdachten fluiten: alle planten zijn vernietigd’, vervolgt de Steenwijker Courant nogal beeldend. Ook willen de autoriteiten de opbrengst van de wietplantage verhalen op de verdachten, ofwel radicaal kaalplukken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vandaag hebben wij samen met de recherche een hennepkwekerij opgerold in Oldemarkt. Wij hebben 2 personen aangehouden, meerdere aanhoudingen zullen volgen. In de kwekerij stonden circa 2000 planten. Deze zijn vernietigd. In het onderzoek wordt ook het onrechtmatig voordeel (de opbrengst) berekend en zal dit afgepakt worden.

Een bericht gedeeld door Hilda van der Walle (@hilda_politie) op

Steenwijkerland = Nederwietland

Er zijn drie verdachten opgepakt voor de boerderijwiet. Om te beginnen de ‘boer’ zelf, een 44-jarige inwoner uit het dorp Oldemarkt zelf. Daarnaast waren twee Steenwijkers van 29 en 30 jaar het haasje. Volgens de politie is er trouwens sprake van een ‘duidelijke stijging van het aantal hennepkwekerijen in Steenwijkerland’. Daarvan moeten 3 opgerolde wiethokken op het industrieterrein in de laatste 5 maanden getuigen.

Maar ook in omringende plaatsen als Giethoorn en Vollenhove zijn wiettelers al de Sjaak geweest dit jaar. “We hebben nu al meer kwekerijen opgerold dan vorig jaar”, meldt Arend Krale van de politie Steenwijkerland dan ook.

Tja, wat is er nieuw onder de zon van het gedoogbeleid? Zolang de overheid – werkgever van de politie – wiet illegaal houdt zullen er wietplanten gekweekt worden, ook en misschien dus wel vooral in Steenwijkerland…

(advertenties)