(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zelf rookt hij het niet als hij er niet zeker van is dat wiet organisch gekweekt is, ook al maakt cannabis een belangrijk deel uit van het rastafari geloof. Ziggy Marley – zoon van – riep deze week in Rolling Stone magazine op tot een verbod op het gebruik van pesticiden in de wietteelt. Moeten we de teelt alleen eerst even legaliseren. 

In het interview geeft de 49-jarige Ziggy Marley, zoon van reggae legende Bob Marley, toe dat hij geen wiet rookt als hij er niet zeker van is dat het organisch gekweekt is. Hij roept op tot een verbod op het gebruik van pesticiden in de wietteelt. Zeker nu in Amerika steeds verder gelegaliseerd en dus ook gekweekt zal gaan worden.

Totdat cannabisliefhebbers de garantie krijgen dat wiet inderdaad vrij is van pesticiden, zouden mensen volgens Ziggy hun eigen wiet moeten kweken. En dat is dus precies wat wij ook vinden, zeker in Nederland waar wiet legaal verkocht maar illegaal gekweekt wordt.

Plant van het volk

Ziggy vindt dat de plant van de mensen is en dat het ook aan de mensen – het volk, is om ervoor te zorgen dat de plant van het volk geen pijn veroorzaakt. “It is up to us, the people, to make sure the people’s plant doesn’t actually cause people pain.” Stel vragen over de wiet die je koopt en sta erop dat je duidelijke antwoorden krijgt. Laat de producenten op deze manier weten dat je geen wiet accepteert waar pesticiden op gespoten zijn.

Kweek je eigen wiet!

En als je dan geen duidelijke antwoorden krijgt moet je volgens Ziggy gewoon zelf je eigen wiet kweken. Alleen door zelf je eigen wiet te kweken, weet je zeker dat het organisch gekweekt is en vrij is van bestrijdingsmiddelen.

Ziggy Marley: “The most effective way to avoid potentially poisoning yourself with pesticides is to grow and use your own.”

Marley vreest dat de productie van cannabis door de groeiende legalisatiegolf geïndustrialiseerd zal worden om meer te kunnen produceren en grotere winsten te kunnen genereren. Er moet een verbod komen op het gebruik van schadelijke midden in de wietteelt en cannabisliefhebbers moeten dat afdwingen.

Onthouding

Zelf rookt Ziggy Marley geen wiet waarvan hij absuluut zeker is. In het interview zei de muzikant dat de schadelijke effecten van pesticiden in onze voedselketen nu al gezondheidsrisico’s opleveren. “We zijn met zijn allen voorzichtig met wat we in onze lichamen stoppen en dat zouden we ook moeten zijn over cannabis. Ikzelf onthoud me van het gebruik van cannabis, tenzij ik absoluut zeker weet dat het niet verontreinigd is.”

Schone wiet in de lage landen

In België regelt de zwarte markt de wietteelt en verkoop en in Nederland hebben we een bijna zo zwart systeem. Om het gebruik van pesticiden in de wietteelt te kunnen verbieden, zou de teelt eerst gelegaliseerd moeten worden. Ziggy’s tip om schone wiet en antwoorden over de herkomst te eisen is goed maar die om je eigen wiet te kweken nog beter. Dat kan al op 60 bij 60 centimeter in de kant en klare CNNBS G-Kit, met een veilige ledlamp die niet meer dan 100 Watt aan stroom verbruikt.

[Openingsfoto: Jaguar PS, Shutterstock]
(advertenties)