(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

René heeft chronische neuropsychologische pijn en heeft zijn methadon en morfinegebruik afgebouwd. Nu de pijn terugkomt wil hij die bestrijden met zijn eigen winterwiet, maar waar koop je zulke zaden? Ook de vrouw van C. heeft pijnklachten. Omdat de Bedrocan wietolie daar niet tegen helpt willen ze nu wietthee maken. Maar kan dat eigenlijk wel van Bedrocan wietolie, of gaat dat alleen met bladeren? Muna geeft raad.

Lieve Muna,

Ik ben René en lijd aan chronische pijn. Ik heb velen jaren morfine en methadon gebruikt. Nu heb ik dat afgebouwd van 8 methadon pillen per dag naar 1. Nu ook de morfine van 100 naar 20 mg afgebouwd is komt mijn pijn alleen volledig terug. Nu gaat mijn aandacht uit naar wietolie ik denk zelf dat het met THC zou moeten zijn, aangezien ik veel gewend ben. Wat is jouw gedachte daarover? Ook zou ik graag zelf wiet gaan telen maar ik weet niet wat voor soort zaad ik moet hebben om ze in november te poten. Ik weet ook niet waar ik ze kan kopen of bestellen. Zou je mij kunnen helpen met deze vraag, ik ben nog een beginnende wietteler. Ik heb begrepen dat de wietolie de neuropsychologische pijn kan verlichten. Zou u ook de prijs van de wietzaden of een indicatie daar van kunnen geven? Ik wil je van harte bedanken voor de moeite. Bedankt, René

Hallo mw. Muna, Mijn vrouw lijdt aan een chronische neuropathie. Zeg maar dat haar zenuwgestel haar stervensveel pijn bezorgt. Als uitzondering begrijp ik nu, heeft haar arts medicinale cannabis voorgeschreven van Bedrocan. 10 Ml wietolie van met 2 procent THC en 10 ml wietolie met CBD en THC 2.0 / 1.3 procent. Pijnbestrijding zou dus het motto moeten zijn maar zelfs de maximale dosis helpt niet. Voorstel van de apotheker was om medicinale wietthee te gebruiken. En daar komt eindelijk de vraag: kun je van de Bedrocan- olie ook thee bereiden? Of moet dit per sé met bladeren zijn? Anders moeten we tot volgende week wachten want dan krijgen we de wietthee in bladvorm thuisgestuurd. Alvast bedankt, C.

Winterwiet & thee tegen de pijn..?

Ik zou niet graag in jullie schoenen staan want leven met pijn is in tegenstelling tot wat mensen soms grappen, absoluut niet fijn. Gelukkig kan cannabis daar in veel gevallen wat aan doen. Maar het werkt niet voor iedereen moet ik er eerlijk bij zeggen. Cannabis werkt anders dan aspirine of opiaten. Daar zal ik zo wat meer over vertellen, eerst moet ik even wat kwijt over de winterwiet van René.

Hoi René, wat ontzettend goed dat je het gebruik van de methadon en de morfine zo hebt teruggedrongen! Alleen ja, nu zit je dus weer met pijn. Ik denk zeker dat wietolie met THC zou kunnen helpen maar je kunt wellicht alvast een keer wat CBD olie kopen om te kijken of dat wat tegen de pijn doet. Voor het maart 2018 is ga je buiten in ieder geval geen wietplant kunnen kweken. Winterwiet bestaat helaas niet, als ik zulke zaden had was ik binnen.

In de winter groeien wietplanten buiten niet… helaas.

Ik begrijp uit de mail dat je eigenlijk nog nooit wietolie hebt geprobeerd. Ik zou je dan ook willen aanraden om dat eerst een keer te testen voor je aan het kweken gaat. Tenzij je het gewoon graag voor de lol wiet kweekt natuurlijk, die mensen bestaan dus ook. Je kunt ’s winters wel wiet kweken, maar dan zou je dat binnen onder kunstlicht moeten doen. Als je daar meer over wil weten dan raad ik je aan om deze website door te pluizen, er staat meer dan genoeg informatie om vandaag nog te beginnen. Drie wietzaden heb je al vanaf een euro of 15, kies een indica dominante soort, die zijn makkelijker om te kweken en werken het best tegen pijn.

Uitproberen met wietthee

Om te kijken of CBD wat tegen je pijn doet, kun je uiteraard gewoon online een flesje kopen. Bij sommige mensen helpt dat maar aangezien jij al methadon en morfine gewend bent, ben ik bang dat CBD olie je niet van de pijn gaat helpen. Gezond is het in ieder geval wel dus dat flesje zal zeker geen geldverspilling zijn.

Wietthee maak je van toppen, niet van bladeren.

Om te kijken of THC wat voor je doet, kun je hel beste een keer een grammetje wiet kopen in een coffeeshop en daar thee van maken. Vraag om een indica of een indica dominante soort, het zal je net wat meer dan een tientje kosten. Wietthee is makkelijk te maken, en wordt gemaakt van dezelfde wiet die je ook rookt (dus NIET de bladeren C.). Hier is een makkelijk recept voor wietthee. Drink trouwens niet meteen een hele pot omdat je veel gewend bent, wiet is iets heel anders als andere pijnstillers.

De pijnstillende werking van wiet

Wiet, of liever gezegd THC, CBD, terpenen en andere werkzame stoffen, verlichten pijn op een andere wijze dan pillen. Wiet heeft wel degelijk een verdovende werking, het stimuleert onder meer de aanmaak van anandamide en het remt de afbraak ervan. Hierdoor komt er meer van deze neurotransmitter in het bloed en kun je pijn beter verdragen, maar dat is niet alles. Wiet, en dan met name wiet met THC maakt je namelijk ook stoned waardoor je wordt afgeleid van de pijn.

Het is voor veel pijnpatiënten de kunst om het zo te doseren dat je wel verlichting voelt van de pijn, maar ook weer niet zo stoned wordt dat het je hindert. En dat is vaak een kwestie van uitproberen, wennen en je tolerantiegrens voor cannabis opzoeken.

Wietolie met slechts 2% THC is te zwak voor iemand met zware pijnklachten.

Thee van Bedrocan wietolie

Ik snap heel goed dat de wietolie van de apotheek van Bedrocan wiet niet goed werkt. Deze wietolie is namelijk veel te verdund. 2% THC is lang niet genoeg om iemand met zware pijn te helpen. Met heel veel omwegen zou je van de Bedrocan wietolie, thee kunnen maken maar dat gaat dan ook niet helpen. Het enige wat je dan doet is de olie nog verder verdunnen waardoor de werking nog minder wordt. Wietthee kun je wel heel goed maken van een beetje wiet uit de coffeeshop, zoals ik hierboven heb beschreven. In ieder geval wordt het niet van de bladeren, maar van de toppen gemaakt.

Heel veel sterkte en beterschap, ik hoop dat cannabis jullie snel van de pijn verlost!

-xxx- Muna

[Openingsbeeld: Fabio Berti, Shutterstock]
(advertentie)