(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoi Muna, ik heb een simpele vraag; ik wilde wietthee gaan maken maar kwam erachter dat dat op verschillende manieren kan. Wat is nou de beste methode, of is dat een kwestie van uitproberen? Greetz, Cor

Wietthee naar eigen smaak

Hoi Cor, leuke vraag die je daar stelt, ik ben zelf gek op wietthee! Het is gemakkelijk te maken van wiet of knipafval en je kunt er eindeloos mee variëren naar eigen smaak. En dat is dan ook meteen de reden van jouw vraag zo te lezen. Ik denk niet dat er één beste methode is, want dat is voor iedereen verschillend, maar ik zal je eerst het principe uitleggen zodat je snapt hoe het werkt. Dan kun je wat beter inschatten wat voor jou de beste methode is, en begrijp je ook wat beter wat er gebeurt als je erop varieert.

Wanneer je wietthee (of een ander gerecht of drankje met cannabis) gaat maken, dan wil je natuurlijk dat de werkzame stoffen daarin terecht komen. Bij een spacecake of een ander wiethapje maak je daarom meestal eerst wietboter of wietolie om in je gerecht te verwerken. Dit doe je omdat de THC en de andere cannabinoïden goed oplosbaar zijn in vetten. Je gebruikt daarom voor het beste resultaat een volle roomboter en geen margarine. Olijfolie of kokosolie kan je ook gebruiken.

wietthee4

Met wietthee is dat een ander verhaal, thee trek je doorgaans met water en daar kunnen de harsen uit de wiet niet in oplossen. Sommige mensen voegen daarom (wiet)boter aan hun thee toe, maar dat vind ik zelf niet zo lekker. Volle melk is voor mij beter, daarin zitten weliswaar niet zoveel vetten als in boter, maar wel genoeg voor wietthee. De melk mengt beter met de thee en het smaakt volgens mij ook gewoon beter, de Engelsen drinken hun thee niet anders dan met een beetje melk erin. Je kunt trouwens ook gewoon een lekker kopje warme wietmelk of chocolademelk maken, dat werkt ook prima.

Een kleine waarschuwing is hier ook wel op zijn plaats; je kunt van wietthee enorm stoned worden dus neem niet teveel. Als je een jointje rookt of een verdamper gebruikt dan voel je het effect van de wiet vrijwel onmiddellijk maar bij wietthee of andere edibles (eten en drinken met wiet) duurt dat een half uurtje tot een uurtje. Kijk dus uit dat je niet teveel neemt want als het effect inslaat kon je weleens higher zijn dan je leuk vindt.

wietthee5Recept 1: wietthee met melk

De snelste methode om een lekker kopje wietthee te maken is gewoon per kopje. Het is dan na een kwartiertje al klaar en je kunt precies die hoeveelheid wiet erin doen als je wilt, het is dus goed te doseren. Verkruimel de gewenste hoeveelheid wiet (0,2 tot 0,5 gram, of meer als je zeker van je zaak bent) in een mok en giet de mok halfvol met kokende melk. Laat het een kwartiertje trekken terwijl je af en toe roert. Hierna vul je de mok bij met kokend water en je thee(zakje). Als de thee getrokken is zeef je het even met een theezeefje en kun je genieten van een heerlijk kopje wietthee.

Je kunt in dit recept ook alleen melk gebruiken en er bijvoorbeeld een anijsklontje of cacaopoeder aan toevoegen. Op die manier heb je geen wietthee, maar wiet-anijsmelk of wiet-chocolademelk. Gebruik de wietmelk in een koffie-verkeerd en je hebt een wietkoffie. Alles kan, het is jouw feestje.

wietthee1Recept 2: wietthee met boter

Verkruimel de wiet (wederom 0,2 tot 0,5 gram, of meer als je durft 😉 ) en meng dit met een half theelepeltje gesmolten volle roomboter in een kom, roer het even goed door elkaar. Vul een thee-ei met het mengsel of knip een theezakje open, gooi de thee eruit en vul deze met het mengsel. Breng een hoeveelheid water aan de kook, neem net wat meer als er in je mok past, ongeveer 400 milliliter. Hang hier je thee-ei of theezakje in en laat het een half uur trekken. Laat het pannetje ondertussen op het vuur maar probeer het niet te laten koken, mocht er teveel water verdampen, kun je er gewoon wat meer water bij doen. Hierna kun je het hete water in een kopje gieten en er een gewoon theezakje in laten trekken. Proost!

Deze recepten zijn totaal niet de enigen, ga maar eens zoeken, zoveel mensen zoveel wietthee recepten. Wat je moet onthouden is dat de werkzame stoffen op te lossen zijn in vet en dat je de wietthee moet verwarmen om de THC te activeren. Verwarmen, maar niet koken want dan raak je weer allerlei smaakstoffen kwijt, en deze hebben ook een medicinale waarde. Hoe langer je verhit, hoe meer THCa in THC wordt omgezet en hoe sterker het effect. Veel plezier met de wietthee Cor!

Muna

(advertentie)