(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jeffrey is een beetje radeloos over zijn autoflowers en dat gunnen we natuurlijk niemand. De planten beginnen na 11 weken net aan hun bloeifase maar lijken ook al aan de herfst te zijn begonnen. Gelukkig geeft onze eigen lieve Muna gratis kweekadvies, lees je mee?

Lieve Muna,

Ik ben op het moment een beetje radeloos, dit is mijn eerste kweek en ik heb op 16 augustus autoflowers geplant in een 25 liter pot. Ik kweek onder een led lamp. De dames zijn woensdag aanstaande 11 weken oud. Ik zie wel mooie witte bloeiharen maar nog steeds geen topvorming hoe kan dit? Ik heb het gevoel dat de plant al aan het afbreken is, de bladeren verkleuren ook al en beginnen ook al slap te hangen. 

Ik kweek in in kweektent gewoon bij mij thuis boven in een slaapkamer. Ik heb een waaier in de tent en een ontvochtiger die 24 uur per dag aan staan. Ik gebruik een 600 Watt led lamp. Ik geef de planten alleen water verder geen voeding ik heb in het begin alleen wat wortelstimulator gebruikt. Wat nu te doen? Ik hoop dat je me kan helpen. Jeffrey

Wat nu te doen?

Hallo Jeffrey, ik heb met je te doen jongen. Volgens mij ging je kweek tot nog toe best goed namelijk. Ze zien er mooi groot uit en de bladeren waren ook mooi groen van kleur zo te zien. Maar met het ingaan van de bloeifase, lijken ook de problemen de kop op te steken. Wat kan er aan de hand zijn? Als je het goed vind zet ik de feiten nog even op een rijtje:

  • autoflowers
  • rijk bemeste aarde
  • 25-literpotten
  • bloei begint net
  • ontvochtiger
  • 600 Watt led
  • alleen water

Volgens mij kunnen er twee dingen aan de hand zijn en zijn er ook twee dingen aan de hand. Maar voor ik daar verder over schrijf, controleer eerst even of je planten genoeg maar ook niet teveel water hebben. De onderste bladeren hangen wat slap en de aarde ziet er wat droog uit, ik denk dat je planten een beetje natter mogen.

Check ook even de luchtvochtigheid, ik neem aan dat je niet voor niets een ontvochtiger hebt staan maar het moet ook weer niet kurkdroog zijn. Zelfde geldt voor de temperatuur, check even of die goed is. Een luchtvochtigheid van 50 tot 60 procent is prima op dit moment en de temperatuur moet ergens tussen de 21 en 28 graden zijn. Laat de temperatuur ’s nachts niet meer dan een graad of acht dalen.

Light burn

Het eerste wat ik zou doen is even je led kweeklamp wat hoger hangen. Een led die 600 Watt aan stroom verbruikt is best heel krachtig en volgens mij hebben je planten wat last van light burn. Nu je planten wat hoger gegroeid zijn komen de toppen steeds dichter bij de lamp. Ik denk wellicht iets té dichtbij, probeer de lamp eens een centimeter of 15 hoger te hangen.

Stikstof-overschot

Je planten hebben volgens mij ook last van een stikstof overschot. Ik zal je uitleggen hoe dat zo kan terwijl jij alleen maar water geeft. Je hebt behoorlijke potten van wel 25 liter gebruikt en volgens mij heb je die gevuld met rijk bemeste aarde. Dat kan ik zien aan de mooie donkergroene kleur van de wat oudere bladeren.

In rijk bemeste aarde zit doorgaans veel stikstof, waardoor groene en groeiende planten het er vaak uitstekend op doen. Dit was bij jou volgens mij ook het geval. Alleen nu de autoflowers aan hun bloeifase beginnen, hebben ze veel minder behoefte aan stikstof en naar verhouding meer aan fosfor en kalium. De NPK verhouding is dus niet in balans, althans niet voor een bloeiende wietplant.

Wat ik zou doen, is je planten de komende weken een zogenaamde PK-booster geven. Daarin zit geen stikstof maar alleen fosfor en kalium. Als je een pH-meter hebt, gebruik die dan en zuur je water aan op zo’n 6,3. Je kunt iedere PK-booster kopen die je wil, maar ik zou een biologische PK-booster gebruiken aangezien je op aarde kweekt. Kijk op de verpakking voor de juiste mengverhouding maar begin even voorzichtig met een lichte dosis. Ik denk dat je autoflowers er wel weer bovenop komen!

-xxx- Muna

(advertenties)