(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het worden vaste gasten op deze website: de Politie Amsterdam Overtoomse Sluis. Goed in sociale media én vooral in het uitroeien van wiet in hun stukje Mokum. Deze keer nemen ze een wietteler met 85 planten ook zijn 21,5 paar sneakers af, wat ze vervolgens op Facebook delen met ons belastingbetalers onder de kop ‘Zaak met een luchtje’…

Prioteam ruikt bekende ‘sterke henneplucht’

Uiteraard wordt met dat ‘luchtje’ wiet bedoeld en in dit specifieke geval dus de 85 dames van iemand met een voorliefde voor dure gymschoentjes op de Reinier Claeszenstraat, in het westelijke deel van onze roemruchte (drugs)hoofdstad Amsterdam.

Het door menige wietteler vervloekte #prioteam (we zeiden het al, ze zijn daar bij de politie goed met de sociale media en blijkbaar is er ook alle tijd voor trouwens…) rook de fameuze ‘sterke henneplucht’ precies ter hoogte van genoemde sneakerliefhebber. En dan weet je het wel weer daar in 020.

Planten vermoorden.

De laatste foto van de 85 dames in gezonde toestand. Niet veel later stierven ze door politiehanden allemaal een voortijdige en zinloze dood…

Politie doet ‘rupsje nooitgenoeg’

Maar, zoals dat tegenwoordig echt heel vaak gebeurt – wij horen het bijna dagelijks op de redactie – blijft het niet bij het zinloos vernietigen van vrouwelijke wietplanten.

Nee, in dit geval namen de politieagenten ook de schoenenverzameling van de wietkweker in beslag. Liefst 21,5 paar zien we op deze bewijsfoto die op Facebook staat:

Is dit een grapje van de politie? Of is het slachtoffer… eh, pardon de dader (*proest) hier een schoen kwijt? Wie heeft er nou een half paar schoenen in zijn kast staan mits in het gelukkige bezit van twee benen natuurlijk, wie? Deze gast dus blijkbaar!

Maar terug naar de kern van de zaak: waarom doet de politie dit, iemand zijn sneakers afpakken? Nou, dat verklaren de rijksambtenaren bij de Politie Amsterdam Overtoomse Sluis zelf als volgt:

De schoenen zijn in beslag genomen omdat het mogelijk betaald is met ‘verkeerd geld’

Vogelvrije wietkwekers

Tja. Zo lusten wij er nog wel eentje. Doet de politie dit – zonder enig idee van hoeveel wiet hier gekweekt en verkocht is, dus eigenlijk zonder concreet bewijs zou je kunnen stellen – ook bij inbrekers, dieven, zakkenrollers, fraudeurs in dure pakken, VVD politici die graaien, internetoplichters en andere lieden die zich ontrechtmatig verrijken middels onrechtmatige handelingen ten aanzien van de vredelievende medemens? Nee. Dat. Doen. Ze. Niet.

Maar dus wel bij deze Amsterdammer die wiet kweekt met 21,5 paar sportschoenen. Of nul paar beter gezegd…

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)